Kuva: Shutterstock

Koronarokotukset laajenevat Oulussa - tartuntojen määrä nousussa

26.04.2021 16:28 - Marja Ollakka

Koronarokotukset laajenevat Oulussa. Rokotusvuorossa ovat nyt 62-vuotiaat ja sitä vanhemmat henkilöt sekä riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat 16-vuotiaat ja sitä vanhemmat henkilöt.

THL:n linjauksen mukaisesti riskiryhmän 2 alaikäraja on jatkossa 16 vuotta. Rokotuksissa käytetään Biontech-Pfizerin ja AstraZenecan rokotetta. AstraZenecan rokotetta voidaan antaa voimassa olevan THL:n ohjeistuksen mukaisesti vain yli 65-vuotiaille.

Valittavissa olevat rokotuspaikat ja -ajat näkyvät verkossa aikaa varatessa tai ne kerrotaan puhelimitse.

Oulu on koronaepidemiassa alhaisimmalla eli perustasolla. Viime viikon uusien tartuntojen ja altistuneiden määrä kasvoi noin puolella edellisviikkoon verrattuna. Myös joukkoaltistumisten määrä kasvoi.

OYS:sta alkunsa saanut sairaalaepidemia levisi viime viikolla Oulun kaupunginsairaalaan. Kaupunginsairaalassa todettiin viime viikolla yhteensä kuuden potilaan ja kahden työntekijän tartunnat osastoilla B3 ja G3. Lisäksi kotihoidossa todettiin yhden sairaalasta siirtyneen potilaan tartunta sekä kaksi jatkotartuntaa omaisiin. Yhteensä tähän sairaalaepidemiaan liittyi Oulussa noin kolmannes viime viikon tartunnoista.

Koordinaatioryhmä arvioi epidemiatilannetta ja suositusten tarvetta huomenna.

Eilen 25.4. tuli ilmi joukkoaltistuminen Kaakkurin koulussa yläkoulun puolella. Yhteensä 22 oppilasta on asetettu karanteeniin. Lisäksi on tullut tietoon joukkoaltistuminen Päiväkoti Versossa. Yhteensä 18 henkilöä on asetettu karanteeniin.

Oulussa on voinut altistua koronalle Oulun keskustan Fitness24Seven -kuntosalilla 19.-22.4. iltaisin klo 18-21, Heinäpään oluttuvalla 18.4. klo 14-16.30 ja Sticky Wingersissä 18.4. klo 16.30-17.30. Mainituissa paikoissa kyseiseen aikaan oleilleiden tulee tarkkailla vointiaan ja hakeutua herkästi testiin tarvittaessa.

Viime viikon 47 tartunnan lähteenä olivat OYS-OKS -sairaalaepidemia, perhe, tuttavapiiri, työpaikka ja koulu. Tuntemattomia tartuntoja oli 11.

Lue myös: Soiten alueella ei uusia koronavirustartuntoja

Kilpailut

Uusimmat