Kuva: Shutterstock

Oulun kaupungin hyvinvointipalvelujen 2021 ASTE-hanke auttaa asunnottomia ja päihdeongelmaisia

21.04.2021 14:40 - Ari Kettukangas

Hankkeen kohderyhmänä ovat asunnottomat oululaiset 18-30-vuotiaat nuoret aikuiset, joilla on vakava päihdeongelma ja jotka ovat palveluiden tavoittamattomissa. Hankkeen kohderyhmään kuuluvat Myös Kenttätien palvelukeskuksen tilapäismajoituksessa majoittuvat nuoret aikuiset huumeidenkäyttäjät, joiden sitoutuminen asumisen tukipalveluihin on heikkoa.

Oulun kaupungin hyvinvointipalveluissa on käynnistynyt tammikuussa 2021 ASTE – asunnottomien sosiaali- ja terveyspalveluiden kehittämishanke. Hankkeen kohderyhmänä ovat asunnottomat oululaiset 18-30-vuotiaat nuoret aikuiset, joilla on vakava päihdeongelma ja jotka ovat palveluiden tavoittamattomissa. Hankkeen kohderyhmään kuuluvat Myös Kenttätien palvelukeskuksen tilapäismajoituksessa majoittuvat nuoret aikuiset huumeidenkäyttäjät, joiden sitoutuminen asumisen tukipalveluihin on heikkoa.
Hankkeen tavoitteena on kehittää asiakaslähtöisiä, asunto ensin -periaatteet huomioivia sosiaali- ja terveyspalveluja, sekä liikkuvia ja matalan kynnyksen palveluja ja toimintamalleja yhteistyössä jo olemassa olevien toimintojen avulla. Hankkeen tavoitteena on tavoittaa vähintään 200 henkilöä asumis- sekä sosiaali- ja terveyspalveluiden piiriin ja asuttaa vähintään 20 heikoimmassa asemassa olevaa asunnotonta nuorta. Tarkoituksena on tuottaa heille tiivistä asumisen tukea yhteistyössä jo olemassa olevien palveluiden kanssa ja sovittaa kehittämistyö yhteen maakunnan Tulevaisuus sosiaali- ja terveyskeskusohjelman kehittämistyön kanssa. Tähän mennessä ASTE-hankkeessa on muun muassa verkostoiduttu ja suunniteltu yhteistyötä eri toimijoiden kanssa, aloitettu asiakastyötä kohderyhmän parissa, jalkauduttu asiakkaiden piiriin esimerkiksi keskustan alueelle ja kehitetty päiväkeskus Huilin toimintaa.

Lue myös: Iin, Limingan, Muhoksen ja Pudasjärven paloasemille ympärivuorokautinen päivystys

Kilpailut

Uusimmat