Kuva: Jussi Häkkilä

Iin, Limingan, Muhoksen ja Pudasjärven paloasemille ympärivuorokautinen päivystys

21.04.2021 10:39 - Marja Ollakka

Välittömään lähtövalmiuteen perustuva valmius laajenee Oulu-Koillismaan pelastustoimialueella.

Pelastustoiminnan nopea lähtövalmius laajenee Oulu-Koillismaan pelastustoimialueella. Iin, Limingan, Muhoksen ja Pudasjärven paloasemilla siirrytään virka-ajan päivystyksestä ympärivuorokautiseen 24/7-päivystykseen. Samalla luovutaan pelastustoiminnan henkilöstön virka-ajan ulkopuolisesta varallaolosta.

Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen lähtönopeus pelastustoiminnan tehtäviin riippuu ensisijaisesti henkilöstön valmiudesta. Ympärivuorokautinen päivystys on ollut tähän saakka Raksilan, Haukiputaan, Kempeleen, Ruskonselän ja Kuusamon paloasemilla. Tämä valmius laajenee 3.5.2021 alkaen myös Iin, Limingan, Muhoksen ja Pudasjärven paloasemille, joissa virka-ajan ulkopuolinen lähtövalmius on perustunut päätoimisen henkilöstön ja sopimushenkilöstön varallaoloon.

Alueellisesti kattava pelastustoiminnan valmius on jatkossakin yhteistyötä pelastustoiminnan päätoimisen henkilöstön ja sopimushenkilöstön kanssa. Ympärivuorokautista välitöntä lähtövalmiutta on painotettu Oulun seudulle ja myös Kuusamoon, joissa hälytystaajuus on suuri. Muilla paloasemilla ympärivuorokautinen päivystys varmistaa tehokkaita pelastustoiminnan ensitoimenpiteitä ja alueellista yksikönjohtajavalmiutta, mutta etenkin suuremmissa tehtävissä tarvittavan pelastustoiminnan rungon muodostaa sopimushenkilöstö.

Myös elokuussa 2021 käyttöön otettavan Linnanmaan paloaseman pelastustoiminnan valmius tulee perustumaan ympärivuorokautiseen päivystykseen.

Päivystyksen laajentamisessa tarvittavien lisävirkojen rahoitus on saatu pääosin varallaolon purkamisesta. Varallaolosta luopuminen vaikuttaa myös pelastustoiminnan päällystötasoisen johtamiseen. Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon alueen virka-ajan ulkopuolinen päällystövarallaolo muutetaan ympärivuorokautiseksi päivystykseksi 31.5.2021 alkaen.

Lue myös: Tutkimuskäyttöön tarkoitetun revontulisatelliitin rakentaminen käynnistyi Oulun yliopiston ja Sodankylän avaruuskampuksen yhteistyöllä

Kilpailut

Uusimmat