Kuva: Fotolia

Useat pohjoispohjalaiskunnat mukaan VYYHTI-verkostoon kehittämään vesien ja ympäristön tilaa

19.04.2021 09:14 - Mika Kuki

VYYHTI on laaja-alainen, vesien- ja ympäristönhoidon konkreettisia toimenpiteitä edistävä sekä paikallisia kunnostustoimijoita tukeva verkosto, joka toimii koko Pohjois-Pohjanmaan alueella.

Vesienhoidon verkostotoiminta Pohjois-Pohjanmaalla vahvistuu. ProArgia Oulusta kerrotaan, että alueen kunnat näkevät vesien ja ympäristön tilan parantamisen tärkeänä ja haluavat sitä myös edistää. Asiasta kielii sen mukaan kuntien osallistuminen VYYHTI-verkostoon, joka on laaja-alainen, vesien- ja ympäristönhoidon konkreettisia toimenpiteitä edistävä sekä paikallisia kunnostustoimijoita tukeva verkosto. 40 prosenttia pohjoispohjalaisista kunnista on mukana verkostotoiminnassa vuosina 2021-23 osallistuen myös toiminnan rahoitukseen.

Pohjois-Pohjanmaan kunnista verkostossa ovat mukana Haapajärvi, Haapavesi, Ii, Liminka, Oulu, Pudasjärvi, Pyhäjoki, Reisjärvi, Sievi, Taivalkoski, Tyrnävä ja Ylivieska.

- Nyt toimintaan mukaan lähteneet kunnat ovat edelläkävijöiden joukossa. Kunnille on tällä hetkellä tarjolla erilaisia rahoituskanavia, joilla tuetaan eri tavoin kuntien ympäristön ja vesienhoitoon liittyvää työtä. VYYHTI-verkostossa mukana olevilla kunnilla on hyvät mahdollisuudet hyödyntää erilaisia rahoituskanavia, muun muassa Kunta-Helmi-ohjelmaa, sekä päästä mukaan laajempiinkin alan hankkeisiin, toteaa VYYHTI-verkoston koordinaattori Riina Rahkila ProAgria Oulusta.

VYYHTI on laaja-alainen, vesien- ja ympäristönhoidon konkreettisia toimenpiteitä edistävä sekä paikallisia kunnostustoimijoita tukeva verkosto, joka toimii koko Pohjois-Pohjanmaan alueella. Verkoston selkäranka, ydinryhmä, muodostuu keskeisistä vesienhoidon organisaatioista. Verkostossa on mukana valtakunnallisia tutkimus- ja asiantuntijaorganisaatiota sekä alueellisia ja paikallisia toimijoita. Ydinryhmän toimijat osoittavat vahvan sitoutumisensa verkoston toimintaan kumppanuusasiakirjalla, joka on juuri uudistettu vuosille 2021–2023. Verkostossa on aktiivisesti mukana lisäksi Pohjois-Pohjanmaan liitto, joka osallistuu myös toiminnan rahoitukseen.

- VYYHTI-toiminta perustuu Pohjois-Pohjanmaan vahvaan verkostoperinteeseen. Välitämme vetovoimaisen elinympäristön kehittämiseen liittyviä hyviä käytäntöjä sekä tuoreinta vesien- ja merenhoitoon liittyvää tietoa kuntasektorille. Verkostolla vastaamme ekologisen jälleenrakentamisen haasteeseen ja toteutamme maakuntamme kehittämisen tahtotilaa, maakuntaohjelmaa, sanoo suunnittelujohtaja Ilpo Tapaninen Pohjois-Pohjanmaan liitosta.

Kilpailut

Uusimmat