Kuva: Shutterstock

Hiirosen kodissa Oulun kaupunginsairaalan koronatartuntoihin liittyvä altistuminen 

08.03.2021 17:56 - Marja Ollakka

Oulun kaupunginsairaalassa on ilmaantunut uusia koronatartuntoja yhdellä sairaalan potilaalla ja kuudella sairaalan työntekijällä.

Yhteensä tartunnan saaneita sairaalan potilaita on nyt 37 ja työntekijöitä 36. Tartuntoja on todettu osastoilla A2, A3 ja B2. Altistumisia on tapahtunut lisäksi osastolla A1. Tiukat torjunta- ja rajoitustoimet sairaalassa jatkuvat OYS:n infektioiden torjuntayksikön kanssa. Joukkotestauksia sekä potilailla että työntekijöillä toteutetaan useassa aallossa.

Hiirosen kodissa osastolla C3 on tullut ilmi kaupunginsairaalan rypäkseen liittyvä korona-altistuminen. Altistumisen seurauksena 13 potilasta ja 18 työntekijää on asetettu karanteeniin mahdollisten tartuntojen leviämisen estämiseksi. Osastolle ei oteta uusia asiakkaita eikä osastolta siirretä potilaita muualle. Oulunsalon kotihoidossa ei ole tullut ilmi jatkotartuntoja. 

Tämän päivän 15:stä tartunnasta tavallisimpia tartuntalähteinä ovat Oulun kaupunginsairaala ja perhe. Tuntemattomasta lähteestä olevia tartuntoja on kolme.

Lue myös: Ajanvaraus koronarokotuksiin aukeaa huomenna 75-vuotiaille ja sitä vanhemmille Oulussa

Uusimmat