Kuva: Shutterstock

Oulun kaupunki muistuttaa aikuisia kontaktien välttämisestä

04.03.2021 17:53 - Marja Ollakka

Oulussa tartuntojen määrä on lievässä kasvussa, kaupunginsairaalan tartuntaryväs poislukien. Erityisesti aikuisten on Oulussa syytä välttää suojaamattomia lähikontakteja niin töissä, vapaa-ajalla kuin tulevalla hiihtolomallakin.

Oulun kaupunginsairaalan tartuntaryväkseen on tänään ilmaantunut 4 uutta tartuntaa, 2 työntekijöillä ja 2 ryväkseen liittyvää jatkotartuntaa. Potilailla ei ole todettu tänään uusia tartuntoja. Tänään on menehtynyt yksi potilas. Yhteensä kaupunginsairaalassa tartunnan saaneita potilaita on nyt 35 ja työntekijöitä 25. Näihin tartuntoihin liittyviä muita jatkotartuntoja on yhteensä 6. Tartuntaryväkseen liittyviä kuolemantapauksia on nyt yhteensä seitsemän. Tänään on tullut ilmi uusi korona-altistuminen osastolla A1. Siihen liittyen on kuusi potilasta ja kolme työntekijää altistunut. Osastolla on välittömästi ryhdytty jatkotoimiin mahdollisten tartuntojen varalta. Yhteensä sairaalassa on altistuneita työntekijöitä on 20 ja altistuneita potilaita 10. Tiukat torjunta- ja rajoitustoimet sairaalassa jatkuvat.

Tämän päivän 11 tartunnasta tavallisimpia tartuntalähteinä ovat Oulun kaupunginsairaala, perhe, ulkomaan matka ja muu tietty. Tuntemattomasta lähteestä on kaksi tartuntaa.

Oulun kaupunki päätti jatkaa julkisten tilojen sulkua 22.3. saakka, myös yli 65-vuotiaille 24.2. lähtien avoinna olleet uimahallit ja kuntosalit sulkeutuvat heille 8.3. alkaen. Kirjastot palvelevat rajoitetusti. Lasten ja nuorten harrastamiseen ei päätetty rajoituksia.

Kilpailut

Uusimmat