Kuva: Shutterstock

Koronaepidemia Pohjois-Pohjanmaalla edelleen kiihtymisvaiheessa - suositukset voimassa maaliskuun loppuun

23.02.2021 17:56 - Marja Ollakka

Alkanut lomakausi ja sen myötä lisääntynyt kotimaanmatkailu on kääntänyt tartuntamäärät hienoiseen nousuun. Koordinaatioryhmä linjasi, että alueellisia suosituksia jatketaan maaliskuun loppuun saakka.

Koronatartuntojen määrä ja tartuntojen ilmaantuvuus ovat kääntyneet hienoiseen nousuun Pohjois-Pohjanmaalla. Alueellinen koordinaatioryhmä linjasi tiistaina 23.2. pidetyssä kokouksessaan, että alueellisia suosituksia jatketaan 31.3.2021 saakka. Alue on edelleen epidemian kiihtymisvaiheessa.

Seitsemän vuorokauden seurantajaksolla tartuntojen ilmaantuvuus on nyt 17 tartuntaa 100 000 asukasta kohti.

Aikaisemmin tehdyt lievennykset esimerkiksi koulujen lähiopetukseen tai lasten ja nuorten harrastustoimintaan eivät ole syynä tämän hetkiseen kehitykseen, vaan tartunnat ovat lisääntyneet nyt erityisesti kotimaan matkailun myötä.

”Tilannetta voisi kuvailla epävakaaksi. Alkanut lomakausi ja sen myötä lisääntynyt matkustelu voivat vaikuttaa epidemian kehittymiseen nopeastikin”, alueellisen koordinaatioryhmän puheenjohtaja, OYSin johtajaylilääkäri Juha Korpelainen kommentoi.

Lomaa tulisikin nyt viettää perhepiirissä ja välttää lähikontakteja perheen ulkopuolisten henkilöiden kanssa. ”Ulkoilkaa, mutta pitäkää sisätiloissa turvavälejä. Nyt ei ole juhlimisen aika”.

Seuraavan kerran alueellinen koordinaatioryhmä kokoontuu arvioimaan alueen tilannekuvaa tiistaina 2. maaliskuuta.

Kilpailut

Uusimmat