Kuva: OYS Valokuvaus / Pekka Huovinen

Oulussa koronatapausten määrä selvässä laskussa

08.02.2021 17:16 - Marja Ollakka

Oulu on edelleen koronavirusepidemian kiihtymisvaiheessa, mutta tapausten määrä on tällä hetkellä selvässä laskussa.

Oulun kaupunki pyytää kuntalaisia välttämään yhteydenottoja rokotuksiin liittyen: aikoja rokotukseen ei vielä voi varata soittamalla eikä nettiajanvarauksena. Oulu noudattaa valtakunnallista rokotejärjestystä eikä järjestyksestä poiketa. Yli 85-vuotiaiden rokottamisen ajanvaraus aukeaa viikon kuluttua 15.2.

Tänään 8.2.2021 on Oulussa kello 14 mennessä todettu yksi uusi koronavirustartunta. Tartuntalähteenä on ollut ulkomailta saatu tartunta. Karanteeniin on tänään asetettu 8 henkilöä. Tänään ei ole tullut ilmi uusia joukkoaltistuksia.

Oulussa koronan 14 vuorokauden ilmaantuvuus sataatuhatta asukasta kohden on 60.7. Pohjois-Pohjanmaalla 14 vuorokauden ilmaantuvuusluku on 47.5. Molemmat luvut ovat laskussa.

Oulun kaupunginsairaalassa on hoidossa kolme koronapotilasta. Oulun yliopistollisessa sairaalassa on hoidossa seitsemän koronapotilasta. Sairaalahoidon tarve ei ole kasvussa.

Oulun kaupunki noudattaa koronarokotuksissa valtakunnallista rokotejärjestystä eikä järjestyksestä poiketa. Oulun kaupunki pyytää kuntalaisia välttämään yhteydenottoja rokotuksiin liittyen: aikoja rokotukseen ei vielä voi varata soittamalla eikä nettiajanvarauksena.

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä kokoontuu huomenna 9.2. analysoimaan epidemiatilannetta ja suositusten sekä rajoitusten jatkotarvetta.

Oulu on aiemman päätöksen mukaisesti avaamassa lukio-opetusta lähiopetukseen 10.2. alkaen. Myös OSAO siirtyy oman ilmoituksensa mukaan lähiopetukseen 15.2. alkaen.

Lue myös: Koronatilanne heikkenee Kallion alueella -maskin käyttö vähentynyt

Kilpailut

Uusimmat