Kuva: Oulun Energia/Kati Leinonen

Turveruukki tekee noin 18 miljoonan euron alaskirjauksen

27.01.2021 12:22 - Ari Kettukangas

Alaskirjaus johtuu energiaturpeen kysynnän voimakkaasta laskusta tulevina vuosina, minkä takia turvesoita jää hyödyntämättä, sekä puuvarastoihin liittyvistä arvon alentumisista. Alaskirjaus ei vaikuta Turveruukki Oy:n toimintaan tai kykyyn suoriutua sopimusten ja ympäristölupien mukaisista velvoitteista.

Turveruukki Oy tekee noin 18 miljoonan euron alaskirjauksen, joka kohdistuu Turveruukki Oy:n turvevarantoihin ja puupolttoainevarastoihin. Alaskirjaus johtuu energiaturpeen kysynnän voimakkaasta laskusta tulevina vuosina, minkä takia turvesoita jää hyödyntämättä, sekä puuvarastoihin liittyvistä arvon alentumisista. Alaskirjaus ei vaikuta Turveruukki Oy:n toimintaan tai kykyyn suoriutua sopimusten ja ympäristölupien mukaisista velvoitteista. Turpeen kysynnän väheneminen on ollut ennakoitua nopeampaa. Muutoksen lähtökohtina ovat asiakkaiden hiilineutraalisuus tavoitteet sekä turpeen kilpailukyvyn heikkeneminen energiantuotannossa. Turveruukki varmistaa asiakkaille sopimusten mukaiset turvetoimitukset myös jatkossa. Toimialaa koskevalla muutoksella on suuri vaikutus myös turveyrittäjien toimintaan ja huoltovarmuuteen, jotka yhteiskunnan tulee päätöksissään huomioida. Turveruukki Oy kuuluu Oulun Energia -konserniin.

Lue myös: Pohjois-Suomessa ennätysvuosi yritysrahoituksen myönnöissä - ELY-keskus rahoitti viime vuonna yritysten hankkeita ja toimintaympäristön kehittämistä 41,9 miljoonalla eurolla

Kilpailut

Uusimmat