Kuva: Jussi Häkkilä

Rakennusmestaripulaa helpotetaan Oulussa alkavalla muuntokoulutuksella

22.01.2021 08:58 - Jussi Häkkilä

Oulun ammattikorkeakoulu alkaa kouluttaa uusia rakennusmestareita muuntokoulutuksella, sillä rakennusalalla on puute työnjohtajista.

Oulun ammattikorkeakoulu alkaa kouluttaa uusia rakennusmestareita muuntokoulutuksella, sillä rakennusalalla on puute työnjohtajista. Lisäksi Pohjois-Suomessa käynnistyy lähivuosina useita suuria rakennushankkeita, jotka tarvitsevat koulutettua työvoimaa johtotehtäviin. Oulun ammattikorkeakoulu on saanut rakennusmestareiden muuntokoulutukseen noin 384 000 euroa opetus- ja kulttuuriministeriöltä.
Syksyllä alkavaan muuntokoulutukseen otetaan 30 opiskelijaa. Koulutuksessa suoritetaan rakennusmestarin AMK-tutkinto kahdessa vuodessa, kun normaalisti koulutus kestää 3,5 vuotta. Tutkinto antaa talonrakennustyömaiden vastaavan työnjohtajan pätevyyteen vaadittavat opinnot kaikissa vaativuusluokissa sekä erityisalojen vastaavan työnjohtajan pätevyyteen vaadittavat opinnot betoni-, puu-, teräs- sekä pohjarakentamisessa. Koulutukseen on myös sisällytetty tietomallinnuksen opetusta. 
Koulutukseen voivat hakea ne, joilla on jo tekniikan korkeakoulututkinto tai opistoasteen insinööritutkinto tai teknikon tutkinto. Opiskelemaan voi hakea myös muun alan korkeakoulu-, opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkinnolla, jos hakijalla on lisäksi riittävä määrä tekniikan alan opintoja.  
Muuntokoulutuksen toivotaan houkuttelevan myös naisia miesvaltaiselle alalle. Haku koulutukseen on huhtikuussa.

Lue myös: Oulun ammattikorkeakoulu ja Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä yhteistyöhön tekniikan alan houkuttavuuden lisäämiseksi

Kilpailut

Uusimmat