Kuva: Jussi Häkkilä

Koronatilanne Oulussa: Joukkoal­tis­tuminen Kastellin koulussa, mahdollisia altistumisia ravinto­loissa

20.01.2021 08:50 - Joonas Hepola

Oulun kaupungin johtoryhmä ja hyvinvointilautakunta kokoontuvat tänään keskiviikkona 20.1.2021 arvioimaan alueellisen koordinaatioryhmän suosituksia ja Oulun kaupungin linjauksia.

Oulu on edelleen leviämisvaiheessa, mutta tartuntojen kasvu näyttää tasaantuneen. Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä on linjannut 19.1, että koronaepidemia on palautunut Pohjois-Pohjanmaalla leviämisvaiheesta kiihtymisvaiheeseen.

Koordinaatioryhmän mukaan ainoastaan Oulun kaupungin alueella leviämisvaiheen kriteerit täyttyvät vielä ilmaantuvuusluvun osalta. Koordinaatioryhmän suositus julkaistaan huomenna.

Oulun kaupungin johtoryhmä ja hyvinvointilautakunta kokoontuvat keskiviikkona 20.1.2021 arvioimaan alueellisen koordinaatioryhmän suosituksia ja Oulun kaupungin linjauksia.

Karanteenit ja joukkoal­tis­tumiset Oulussa tiistaina

Karanteeniin on tiistaina 19.1. asetettu Oulussa 111 henkilöä, mikä myös on korkea luku.

Joukkoaltistumisia on tullut Oulussa ilmi kolme: työpaikalla, nuorten aikuisten vapaamuotoisessa harrasteryhmässä ja Kastellin yläkoulussa. Altistuneiden selvittely on osin vielä kesken. Altistuneisiin tai heidän huoltajiinsa ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti.

Mahdollisia altistumisia on voinut tapahtua Radisson SAS:in yhteydessä olevassa Bistro Mesussa 16.1. kello 17–19.30 välisellä ajalla sekä Chef’s Salad & Kebab -ravintolassa 15.1., 16.1. ja 19.1. Tiloissa liikkuneiden on syytä tarkkailla vointiaan tavanomaista tarkemmin ja hakeuduttava herkästi testeihin mahdollisen korona-altistuksen vuoksi

Kilpailut

Uusimmat