Kuva: OYS Valokuvaus / Pekka Huovinen

Oulussa tartuntojen määrän kasvu on loppuviikkoa kohden alkanut tasaantua

15.01.2021 17:55 - Marja Ollakka

Oulu on koronavirusepidemian leviämisvaiheessa, mutta tartuntojen määrän kasvu on loppuviikkoa kohden alkanut hivenen tasaantua.

Tilannekuvaan tuo epävarmuutta se, että tasaantumista on kestänyt vasta muutaman päivän ja että testimäärät ovat alhaiset. Oulun kaupunki korostaa, että lievissäkin oireissa on tärkeää hakeutua välittömästi testiin, jotta epidemia pysyy hallinnassa.

Tänään 15.1.2021 on Oulussa kello 15.30 mennessä todettu 6 uutta koronavirustartuntaa. Tartuntojen määrä on merkittävästi pienempi kuin aiempina päivinä tällä viikolla. Puolet tapauksista ovat tartuntalähteen osalta epäselviä, muissa tartunnoissa lähteet ovat tiedossa.

Karanteeniin on tänään 15.1. asetettu Oulussa 54 henkilöä. Yksi uusi joukkoaltistus on ilmennyt Pitkäkankaan koululla – altistuneisiin on oltu yhteydessä.

Oulussa on tällä viikolla perjantai-iltapäivään mennessä todettu yhteensä 68 uutta tartuntaa, mikä on neljännes vähemmän kuin edellisellä viikolla samaan aikaan. Karanteeniin on asetettu tämän viikon aikana 167 henkilöä, mikä on puolet vähemmän kuin viime viikolla. Tällä viikolla on todettu kaksi uutta joukkoaltistumista.

Oulu on koronavirusepidemian leviämisvaiheessa, mutta tartuntojen määrän kasvu on loppuviikkoa kohden alkanut tasaantua. Epävarmuutta tilannekuvaan tuo lyhyt seuranta-aika ja matalat testimäärät.  Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella koronaepidemian ilmaantuvuus on 68.9 sataatuhatta asukasta kohden, sairaanhoitopiirin ilmaantuvuusluku on lievässä laskussa, mutta edelleen korkea. Oulun ilmaantuvuus on 111.8 sataatuhatta asukasta kohden ja se on lievässä laskussa, mutta edelleen korkea.

Oulun yliopistollisessa sairaalassa on viisi koronapotilasta hoidossa. Oulun kaupunginsairaalassa on hoidossa kuusi koronapotilasta. Sairaalahoidon tarve ei ole kasvussa.

Testaamisen osalta on tällä viikolla ollut hiljaista. Tällä viikolla on testattu torstaihin mennessä vain 1744 henkilöä Oulun kaupungin näytteenotossa. Määrä on alhainen ja alhaisempi kuin viime viikolla. Loppusyksyn normaaliviikoilla testattiin keskimäärin 3000 asiakasta viikossa. Kaupunki korostaa, että lievissäkin oireissa on tärkeää hakeutua välittömästi testiin.

Tällä viikolla on Oulussa saatu rokotettua Intiön ja Rajakylän hoivayksiköiden asukkaat ja henkilöstö, sekä aloitettu Hiirosenkodin hoivayksikön rokotuksia. Tulevalla viikolla jatketaan hoivakotien rokotuksia sekä aloitetaan rokotukset muissa ympärivuorokautista hoitoa ikäihmisille tarjoavissa laitoksissa sekä tehostetussa palveluasumisessa. Rokotemääristä ei ole täsmällistä tietoa helmikuun osalta. Tietoa siitä, milloin ikäryhmittäiset rokotukset pääsevät alkamaan ei ole. Alle 70-vuotiaille tarkoitettujen joukkorokotusten alkamisajankohta ei myöskään ole tiedossa. Joukkorokotusten suunnittelu on käynnissä.

Kilpailut

Uusimmat