Kuva: OYS Valokuvaus / Pekka Huovinen

Oulussa korona-altistumisia ravintoloissa

08.01.2021 08:21 - Marja Ollakka

Eilen oululaisilla todettiin iltapäivään mennessä 16 uutta tartuntaa, mikä vastaa viikon päivien korkeahkoa tasoa.

Eilen oululaisilla todettiin iltapäivään mennessä 16 uutta tartuntaa, mikä vastaa viikon päivien korkeahkoa tasoa.

Tartuntalähteenä suurimmassa osassa on anniskeluravintolat ja perheen sisäiset tartunnat. Tuntemattomien lähteiden osuus tartunnoista on noin 20 %.

Seuraavissa paikoissa asioineiden on syytä tarkkailla vointiaan ja hakeutua herkästi koronatesteihin: IHKU 31.12.20 klo 19-23, Troijan Kebab 31.12.20 klo 19-23, Pub Kaarlenholvi 2.1.21 klo 19-23

Oulussa on todettu kolme uutta joukkoaltistumista, yksi näistä on Oulun kaupungin Savotta-aukion päiväkoti. Altistuneiden määrä ei ole vielä varmistunut.

Oulussa on tällä viikolla torstaina iltapäivään mennessä todettu 67 uutta tartuntaa.Tämä on lähes kolme kertaa enemmän kuin edellisellä viikolla samaan aikaan.

Karanteeniin on asetettu tällä viikolla tähän mennessä 307 henkilöä. Tämä on lähes yhtä paljon kuin edellisellä viikolla yhteensä.

Tällä viikolla on ilmennyt kahdeksan joukkoaltistumista. Viime viikolla joukkoaltistumisia oli yksi.

Oulu on edelleen leviämisvaiheessa. Tällä viikolla tapahtunut tartuntamäärien nousu voi olla seurausta lomakauden ja juhlapyhien kasvaneesta kontaktien määrästä. Tilannekuvan luotettavuutta heikentää edelleen alhaiset testimäärät.

Oulussa koronan 14 vuorokauden alueellinen ilmaantuvuus on nyt 75,2 sataatuhatta asukasta kohti, koko Pohjois-Pohjanmaan vastaava luku on 46,7. Molemmat ovat nousussa.

Oulun yliopistollisessa sairaalassa on seitsemän koronapotilasta. Oulun kaupunginsairaalassa on hoidossa alle viisi koronapotilasta.

Lue myös: Koronaepidemia on Pohjois-Pohjanmaalla edelleen leviämisvaiheessa

Kilpailut

Uusimmat