Kuva: OYS Valokuvaus / Pekka Huovinen

Oulussa tartuntojen määrä nousussa – uudenvuoden juhlinnassa tärkeää muistaa koronarajoitukset ja -suositukset

30.12.2020 17:31 - Marja Ollakka

Oulu on edelleen leviämisvaiheessa. Alkuviikon perusteella vaikuttaa siltä, että tartuntojen määrä on lähtenyt nousuun parin viime viikon ajan tapahtuneen laskun jälkeen.

Tilannetta on nyt syytä tarkkailla tarkasti. Epidemian uusi nousu on mahdollinen. On erittäin tärkeää noudattaa kaikkia voimassa olevia rajoituksia ja suosituksia myös uudenvuoden juhlinnassa.

Koronapotilaita hoitavan henkilökunnan rokotukset ovat jatkuneet. Ensi viikolla niitä jatketaan, lisäksi aloitetaan ympärivuorokautisessa hoidossa olevien ikäihmisten ja heitä hoitavan henkilökunnan rokotukset. Muiden ryhmien rokotusaikataulusta ei ole tietoa.

Tänään keskiviikkona 30.12.2020 oululaisilla on todettu kello 16 mennessä yhteensä 15 uutta koronatartuntaa. Tartuntalähteinä ovat olleet kotimaan matkailu ja perheen sisäisen tartunnat, kolmannesta tartuntalähteistä ei pystytty selvittämään.

Karanteeniin on asetettu tänään Oulussa 36 henkilöä. Tietoon ei ole tullut uusia joukkoaltistustapauksia.

Mahdollisia joukkoaltistustapauksia on käynyt ilmi Oulussa useampia. Seuraavissa ravintoloissa on asioinut myöhemmin koronapositiiviseksi todettuja henkilöitä: Wood Bar 26.12. ja 27.12. (pitempiä aikoja), Basso Club 26.12. kello 20–01, Heidi’s Bier Bar 27.12. kello 22–23 sekä Toppila Klubilla 26.12. kello 15–17. Näissä ravintoloissa kyseisinä aikoina asioineet voivat olla altistuneita koronavirukselle ja oireiden ja voinnin tarkkailu on tärkeää. Testeihin on syytä hakeutua herkästi lievilläkin oireilla maskia käyttäen.

Oulussa tällä viikolla tähän mennessä todettu 27 tartuntaa, määrä on jo enemmän kuin viime viikolla samaan aikaan. Tartuntalähteissä on korostuneet perheen sisäiset tartunnat. Lisäksi selvittämättömien tartuntojen osuus on hieman noussut.

Karanteeniin on asetettu tällä viikolla tähän mennessä 98 henkilöä, mikä on enemmän kuin viime viikolla. Joulun ajan kokoontumisten vaikutus alkaa näkyä karanteeniin asetettujen määrässä.

Oulussa koronan 14 vuorokauden alueellinen ilmaantuvuus on nyt 37,6 sataatuhatta asukasta kohti, koko Pohjois-Pohjanmaan vastaava luku on 28,5. Ilmaantuvuusluvut ovat laskussa sekä Oulussa että Pohjois-Pohjanmaalla.

Sairaalahoidossa on tällä hetkellä Oulun yliopistollisessa sairaalassa alle viisi henkilöä. Myös Oulun kaupunginsairaalassa on hoidossa alle viisi koronapotilasta.

Tällä viikolla koronatestaus on edelleen selvästi tavanomaista vähäisempää. Testeissä käynti loma-ajasta huolimatta on tärkeää, jos on oireita.

Lue myös: Oulussa kuntalaisten joukkorokotukset eivät ala vielä tammikuussa - mahdollinen joukkoaltistuminen kahdessa ravintolassa

Kilpailut

Uusimmat