Uusimmat
Suosituimmat

Oysissa annettu ensimmäiset koronarokotteet

28.12.2020 17:34 - Marja Ollakka

Koronarokotukset käynnistyivät Pohjois-Pohjanmaalla Oulun yliopistollisessa sairaalassa. Marjan jututettavana Pookin iltapäivässä oli Oulun terveysjohtaja Jorma Mäkitalo.

Ensimmäisenä rokotettavaksi kutsuttiin teho-osastojen ja päivystyksen sekä koronapotilaita hoitavien osastojen ja ensihoidon henkilöstöä. Rokotteita saadaan Pohjois-Pohjanmaalle näillä näkymin viikoittain.

Joulunpyhinä Ouluun saapui ensimmäinen, lähes kahdentuhannen rokotteen erä Pfizerin ja BioNTechin valmistamaa koronarokotetta. Oulun yliopistollisessa sairaalassa on tehty koko joulun ajan järjestelyjä rokottamisen mahdollistamiseksi. Ensimmäinen rokote-erä riittää noin tuhannen henkilön rokottamiseen, koska kolmen viikon päästä jokaiselle annetaan tehosterokote.

Kun rokotteita saadaan lisää rokotukset etenevät kansallisen rokotusstrategian mukaisesti sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstöön laajemmin ja ikääntyneisiin henkilöihin. Rokotetta saadaan Pohjois-Pohjanmaalle näillä näkymin lisää viikoittain.

Oulu on edelleen koronaepidemian leviämisvaiheessa, mutta ilmaantuvuus on laskussa. Jokainen voi vaikuttaa epidemiatilanteen kehittymiseen omalla käyttäytymisellään. Uudenvuoden juhlinnassa on syytä huomioida kaikki voimassa olevat rajoitukset ja suositukset koronaviruksen leviämisen torjumiseksi.

Tänään oululaisilla on todettu kello 15 mennessä yhteensä neljä uutta koronatartuntaa. Tartuntalähteinä näissä on ollut perheen sisäiset tartunnat, muu tietty tartuntalähde sekä yksi tuntematon tartunnan lähde.

Karanteeniin on asetettu Oulussa 32 henkilöä. Tietoon ei ole tullut uusia joukkoaltistustapauksia.

Jouluviikolla Oulussa todettiin 23 tartuntaa, mikä on noin puolet vähemmän kuin edellisellä viikolla. Myös testimäärät laskivat jouluviikolla.

Oulussa koronan 14 vuorokauden alueellinen ilmaantuvuus on nyt 41 sataatuhatta asukasta kohti, kun edellisellä 14 vuorokauden jaksolla vastaava luku oli 130,1. Pohjois-Pohjanmaan alueellinen sataatuhatta asukasta kohti on nyt 31,9, kun se edellisellä 14 vuorokauden jaksolla oli 91,8.

Sairaalahoidossa on tällä hetkellä Oulun yliopistollisessa sairaalassa alle viisi henkilöä. Myös Oulun kaupunginsairaalassa on hoidossa alle viisi koronapotilasta. Sairaalahoidon tarve ei ole kasvussa alueellamme.

Lue myös: Oulun yliopisto tarjoaa työttömille ja lomautetuille maksutta kaikki Oulun avoimen yliopiston toteuttamat opinnot tulevana keväänä ja kesänä

Uusimmat
Suosituimmat