Kuva: Shutterstock

Ko­ro­na­ro­ko­tuk­set al­koi­vat Oulussa

29.12.2020 08:34 - Joonas Hepola

Ensimmäisenä rokotuksia alkavat saada koronapotilaita hoitavien yksiköiden henkilöstö Oulun yliopistollisessa sairaalassa sekä Oulun kaupunginsairaalassa.

Ensimmäiset rokotteet ovat saapuneet Ouluun ja Oulussa on aloitettu koronarokotukset eilen maanantaina 28.joulukuuta. Ensimmäisenä rokotuksia alkavat saada koronapotilaita hoitavien yksiköiden henkilöstö Oulun yliopistollisessa sairaalassa sekä Oulun kaupunginsairaalassa.

Seuraavana ovat vuorossa valtioneuvoston vahvistaman rokotusjärjestyksen mukaisesti muuta kiireellistä hoitoa antavien yksiköiden henkilöstö sekä iäkkäiden asumis- ja laitoshoitoyksiköiden asukkaat ja henkilökunta.

Sen jälkeen rokotuksen saavat kaikki yli 70-vuotiaat ja henkilöt, joilla on vakavalle koronataudille altistavia sairauksia. Viimeisenä rokotetaan muu väestö.

Vielä ei ole tiedossa tarkkaa aikaa, milloin kuntalaisten joukkorokottaminen alkaa Oulussa. Tämän hetken arvion mukaan rokotukset voisivat alkaa aikaisintaan helmi–maaliskuussa. Tarkkaa aikataulua ei vielä tiedetä.

Oulun kaupunki tiedottaa rokotuksista sitä mukaa, kun tietoa tulee lisää.

Oulu on edelleen koronaepidemian leviämisvaiheessa, mutta ilmaantuvuus on laskussa. Jokainen voi vaikuttaa epidemiatilanteen kehittymiseen omalla käyttäytymisellään.

Uudenvuoden juhlinnassa on syytä huomioida kaikki voimassa olevat rajoitukset ja suositukset koronaviruksen leviämisen torjumiseksi.

Kilpailut

Uusimmat