Kuva: Mari Korpua

Oulun tapahtuma-areenan toteutuminen etenee

27.10.2020 09:14 - Minna Kuosmanen

Oulun kaupunginhallitus päätti eilen maanantaina kokouksessaan laatia hankintaselvitykset tapahtuma- ja elämysareenan vaihtoehtoisista sijaintipaikoista. Areenaa kaavaillaan joko Raksilan poliisi- ja oikeustalon paikalle tai Raksilan urheilupuistoon.

Areenaa kaavaillaan joko Raksilan poliisi- ja oikeustalon paikalle tai Raksilan urheilupuistoon. Suunnitelmassa tarkennetaan areenan tekninen toteuttamismalli, kustannusarvio sekä mahdolliset ulkopuoliset sijoittajat. Suunnitelmiin varataan rahaa 300 000 euroa, ja niiden oletetaan valmistuvan vuoden 2021 loppuun mennessä. Suunnitelmien valmistumisen jälkeen tehdään vuonna 2022 päätös areenan sijoittumisesta.

Suunnittelun lähtökohtana on noin 35 000 kerrosalaneliön kokoinen areena, johon parhaimmillaan mahtuisi 12 000 ihmistä. Jääkiekko-ottelun kapasiteetti olisi noin 10 000 katsojaa. Toteutus on mahdollinen yhtiömuotoisella mallilla. Kaupunginhallitus tiedostaa, että areena ei toteudu ilman Oulun kaupungin sitoutumista ja rahallista panostusta.
Areenan sijoittumiseen liittyy olennaisesti asemanseudun kaavahanke. Tällä hetkellä poliisi- ja oikeustalon tontin omistaa valtion omistama Senaatin Asema-alueet Oy.

Kilpailut

Uusimmat