Asunnottomien yön teemana Oma koti hurjan kallis

12.10.2020 13:15 - Jussi Häkkilä

Vailla vakinaista asuntoa ry:n toiminnanjohtaja Sanna Tiivolaa haastattelee Jussi Häkkilä.

Asunnottomien yötä vietetään jälleen tulevana lauantaina YK:n köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisena päivänä. Tämänvuotisena teemana on Oma koti hurjan kallis. Asunnottomien yön tapahtumissa halutaan tällä kertaa nostaa esiin asumis- ja velkaneuvontaa eli antaa käytännön apua ja neuvoja, miten toimia asunnottomuusuhan alla, miten pysäyttää velkaantumisen kierre ja miten päästä omaan elämäntilanteeseen sopivaan asuntoon kiinni. Viime vuoden lopussa Suomessa oli 4600 asunnotonta, heistä yli puolet pääkaupunkiseudulla.

Oulussa Päiväkeskus Huilin Kenttätien palvelukeskuksessa on tarjolla asunnottomien yönä pullakahvit ja makkaranpaistoa. Jaossa on myös hygieniapaketteja ja Partioaitan lahjoittamia takkeja.  Oulun A-kilta lämmittää saunan ja jaossa on niinikään hygieniapaketteja. Keskustan seurakuntatalolla Oulun tuomiokirkkoseurakunnan diakoniatyö tarjoaa voileipää ja kahvia, Vertossa on tarjolla lämmin ruoka ja hygieniapakkauksia. Lisäksi Katuklinikka partioi ympäri kaupunkia. Mukana on Vinkin sairaanhoitaja ja terveydenhoitaja.

Lue myös: Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Yhteiskunnallinen Yritys -merkin Oulunseudun Nuorisoasuntoyhdistys ry:lle

Kilpailut

Uusimmat