Posiosta Suomen ensimmäinen kestävä matkailualue

06.10.2020 10:39 - Jussi Häkkilä

Posion matkailukoordinaattori ja matkailuyhdistyksen toiminnanjohtaja Marja Hannulaa haastattelee Jussi Häkkilä.

Posio on ensimmäisenä suomalaisena matkailualueena saanut Visit Finlandin kestävän matkailun Sustainable Travel Finland-merkin. Viime vuonna lanseeratun vastuullisen matkailun ohjelman ensimmäiset yritysmerkit myönnettiin jo kesäkuussa, mutta Posion saama merkki on ensimmäinen kokonaiselle matkailualueelle myönnetty.
Merkin kriteereitä on seitsemän: matkailualueen tulee mm. sitoutua kansallisiin kestävän matkailun periaatteisiin, tukea alueen yritysten kestävän kehityksen mukaisen toiminnan osaamisen kasvattamista, viestiä kestävän kehityksen mukaisesta toiminnasta monikanavaisesti, laatia päivitettävä kehityssuunnitelma ja tehdä nykytila-arvio matkailun kestävyydestä.
Tunnustuksen perustelujen mukaan posiolaisissa matkailuyrityksissä on jo pitkään tehty vastuullista työtä. Esimerkiksi suurimman majoitusyrityksen Lomakeskus Himmerkin työvoimasta 90 prosenttia on paikallista ja ympärivuotista, ja eläinohjelmia tarjoavat yritykset Kota-Husky ja Ylitalon poromatkailu toimivat eläinten ehdoilla.

Lue myös: Lapin kansainvälinen matkailukampanja Sound of Lapland voitti kuntamarkkinoinnin suomenmestaruuden

Kilpailut

Uusimmat