Kuva: Pixabay

Koulut alkavat -osa Oulun koululaisista jatkaa tilapäistiloissa

06.08.2020 10:24 - Jussi Häkkilä

Perusopetus käynnistyy kaikissa Suomen kouluissa lähiopetuksena.

Koulutyö Oulun peruskouluissa alkaa ensi viikon keskiviikkona. Oulussa koulutielle astelee yhteensä noin 23 500 peruskoululaista, joista ekaluokkalaisia on noin 2600.
Koronavirusepidemiaan liittyvien hygieniaohjeiden noudattamista jatketaan, jotta tartuntojen riski ei kasva. Kouluissa vältetään tarpeettomia lähikontakteja ja huolehditaan hygieniasta.

Niemenrannan koulun Salonpään sivukoulun oppilaat jatkavat koulunkäyntiä entisellä Patamäen koululla kunnes uudet tilat ovat valmiit. Entisen Salonpään koulurakennuksen tilalle rakennetaan korvaava  uudisrakennus, joka otetaan käyttöön ensi vuoden marraskuussa.  
Jokirannan koulun oppilaita opiskelee oman koulun lisäksi useassa eri paikassa vielä syyslukukauden ajan. Uudet koulutilat valmistuvat ja otetaan käyttöön ensi vuoden alusta. Uuden koulun nimeksi tulee Kiiminkipuiston koulu.
Alakylän koulun vanha osa tuhoutui tulipalossa kesäkuussa. Rakennuksessa toimineet opetusryhmät opiskelevat väliaikaisesti koulun omassa liikuntasalissa. Pysyvämpi ratkaisu selvitetään.
Ritaharjun koulun oppilaita opiskelee oppilasmäärän kasvusta johtuvan tilanpuutteen vuoksi väistötiloissa Kaukovainiolla lukuvuosina 2020-2023 tai siihen asti kunnes Pohjois-Ritaharjun koulun laajennus on valmis. Alkavana lukuvuonna väistötiloissa opiskelee neljä kakkosluokkaa. 
Tiernan koulun Leinonpuiston yksikön uudistilat Toppilaan valmistuvat ja otetaan käyttöön ensi vuoden alusta. Leinonpuiston yksikön nykyiset Tuiran toiminnot siirtyvät tällöin uudistiloihin.

Oulun kaupunki on saanut 1,5 miljoonaa valtion erityisavustusta tälle ja ensi vuodelle esi- ja perusopetuksen tasa-arvoa edistäviin toimenpiteisiin ja laadun kehittämiseen. Rahaa voidaan käyttää opettajien palkkaamiseen samanaikaisopettajiksi, ryhmien jakamiseen tai jakotunteihin sekä avustajien palkkaamiseen.
Oulun kaupunki on saanut  esi- ja perusopetukselle myös 1,6 miljoonaa koronaviruksen aiheuttamien poikkeusolojen vaikutusten tasoittamiseen. Tätä avustusta voidaan käyttää tukiopetukseen ja osa-aikaiseen erityisopetuksen, suomi toisena kielenä -opetukseen vieraskielisille oppilaille sekä oppilaanohjauksen ja oppilashuollon palvelujen tehostamiseen.

Poliisi valvoo tulevina viikkoina tehostetusti liikennettä koulujen lähettyvillä. Valvonnan pääpaino on suojatiesääntöjen noudattamisessa. Valvontaa kohdistetaan myös kevyen liikenteen käyttäytymiseen, liikennevalojen noudattamiseen, turvalaitteiden käyttöön sekä tarkkaamattomuutta aiheuttaviin tekijöihin liikenteessä. Myös ajoneuvojen turvalliseen pysäyttämiseen tai pysäköintiin koululaisia kouluun tuotaessa tai sieltä haettaessa kiinnitetään huomiota. Nopeuksia tarkkaillaan erityisesti koulujen lähiteillä ja muissa taajamien riskipaikoissa.

Lue myös: Skanska rakentaa Haapavedelle uuden koulun

Kilpailut

Uusimmat