Kuva: Mari Korpua

Mopoilijat häiriköivät Nivalassa - ohi kaahannut mopo aiheutti loukkaantumisen

13.07.2020 09:33 - Marja Ollakka

Nivalassa on tullut poliisille heinäkuun aikana lähes kaksikymmentä hälytystä, joissa keskustassa asuvat ihmiset valittavat mopojen/moottoripyörien ajamisesta. Ajoneuvojen on yleensä mainittu olevan kilvettömiä ja kovaäänisiä.

Kun poliisi on saapunut paikalle häiriöitä selvittämään, kyseiset häiriköt ovat tulleet keulimaan poliisiauton ympärille ja yrittäneet haastaa poliisia takaa-ajoon. Poliisi ei ole provosoitunut, vaan on yrittänyt hoitaa häiriöiden poistamista ja selvittelyjä sillä kalustolla, mikä milloinkin on ollut saatavilla.

Sunnuntai-iltana Tarhinkujalla Kyösti Kallion ala-asteen pihassa klo 22.30 jälkeen tapahtui onnettomuus, kun pihassa portaiden vieressä seisoskelleen toispaikkakuntalaisen 16-vuotiaan tytön vierestä aivan liian läheltä kurvasi kaksipyöräisen nuori kuljettaja. Joku mopon/moottoripyörän ulkoneva osa osui tyttöä oikean nilkan seudulle aiheuttaen loukkaantumisen. Vahingon aiheuttaja oli poistunut kiireellä paikalta jäämättä selvittämään aiheuttamaansa vahinkoa. Kulkuneuvon väri oli mahdollisesti vaaleanpunainen, mutta tiedot väristä olivat ristiriitaiset.

Paikalle hälytetty ensihoito ja poliisi tapasivat paikalta ainoastaan loukkaantuneen tytön. Silminnäkijät olivat poistuneet paikalta ja poliisin oltua heihin yhteydessä heiltä ei saatu tietoa kuljettajan henkilöllisyydestä, vaikka poliisi epäilee vahvasti sen olleen heidän tiedossaan. Myös annetut tuntomerkit olivat epämääräiset. Tyttö vietiin ambulanssilla päivystykseen saamaan ensiapua ilmeisen vakavasti loukkaantuneeseen nilkkaansa.

Taas kerran poliisi vetoaa nuorten vanhempiin, jotta edesvastuuton ajelu Nivalan keskustassa saadaan kuriin. Lisäksi poliisi pyytää vanhempia hoitamaan vanhemmuuteen liittyvät vastuunsa ja tarkistamaan jälkikasvunsa moottoroidun kaluston ja estämään laittomilla ja myös laillisilla vehkeillä häiritsevät ja piittaamattomat ajelut Nivalan keskustassa ja muualla yleisillä teillä ja alueilla.

Poliisi pyytää ensisijaisesti asianosaisen vahinkoa aiheuttaneen henkilön ilmoittautuvan Ylivieskan palvelupäivystykseen ma,ke,pe klo 10-14 p. 0295 416409 . Lisäksi kaikki muut asiasta ja syyllisestä tietävät voivat ilmoittaa asiasta samaan numeroon tai Oulun poliisin vihjenumeroon p. 0295 416194 tai sähköpostiin vihjeet.oulu@poliisi.fi

Kilpailut

Uusimmat