Fennovoiman hallintorakennuksen rakentaminen Pyhäjoella alkaa

08.06.2020 16:54 - Marja Ollakka

Fennovoiman hallintorakennuksen rakentaminen Hanhikiven niemellä alkaa kesällä 2020.

Työt toteuttaa Lehto Groupiin kuuluva Lehto Tilat Oy. Hallintorakennuksen on tarkoitus valmistua vuoden 2022 alussa.

Hallintorakennus on osa kokonaisurakkasopimusta, johon kuuluu myös Hanhikivi 1 -ydinvoimalan laitostoimiston rakentaminen. 30 miljoonan euron hanke tarkoittaa rakennusvaiheessa 160 henkilötyövuotta. Rakentamisessa hyödynnetään Lehdon kotimaisten tehtaiden tuotteita, kuten seinäelementtejä.

Hallintorakennuksesta tulee kuusikerroksinen ja rakennuksen laajuus on n. 10 600 m2. Nykyaikaisista toimistotiloista löytyy tilat noin 300 henkilölle, kokoushuoneet, henkilöstöravintola sekä koulutussiipi. Hallintorakennuksesta tulee Fennovoiman toimistorakennus voimalaitoksen rakennus- ja käyttövaiheisiin.

Laitostoimiston rakentaminen alkaa hallintorakennuksen valmistuttua. Viisikerroksinen laitostoimisto sisältää toimistotiloja noin 250 henkilölle sekä kokous- ja sosiaalitilat. Voimalaitoksen rakentamisvaiheessa laitostoimisto toimii Fennovoiman työmaatoimistona. Laitostoimistoon tulee työskentelytilat voimalaitoksen käyttöhenkilökunnalle sekä vuosihuoltotyöntekijöille. Laitostoimiston laajuus on noin 7 200 m².

Hallintorakennus on merkittävin yksittäinen Fennovoiman toteutusvastuulla oleva rakennus. Laitostoimittaja RAOS Project vastaa varsinaisen ydinvoimalaitoksen ja sen tukirakennusten rakentamisesta ja alihankintaketjun kokoamisesta.

Fennovoiman tavoitteena on saada ydinenergialain mukainen rakentamislupa vuonna 2021 ja aloittaa voimalaitoksen kaupallinen käyttö vuonna 2028.

Kilpailut

Uusimmat