Kuva: Anni Hurtig

Oulun teatterin syksyn 2020 omat näytelmät julkaistu

27.05.2020 09:42 - Ari Kettukangas

Syksyn esitysten liput tulevat myyntiin elokuussa viikolla 32, kun tiedetään tarkemmat rajoitukset esitystoimintaa koskien.

Oulun teatterin syksyn 2020 omat näytelmät on julkaistu. Syksyllä luvassa on kantaesityksiä, aiemmilta vuosilta tuttuja kirjailijoita sekä koko perheelle suunnattua seikkailua. Myös kevään suosikit Kalenteritytöt ja Isä saavat jatkoa syksyllä. Syksyn ensimmäinen ensi-ilta Olipa kerran kassakaappimurto - TapausVietas 1971 nähdään 12. syyskuuta suurella näyttämöllä. Näytelmä on tositapahtumiin perustuva satu pohjoisesta mielenmaisemasta ja kertoo vuonna -71 sattuneesta Vietasin kassakaappimurrosta.


Läpimurtoromaanista Populäärimusiikkia Vittulajänkältä tuttu Mikael Niemi on kirjoittanut itselleen ominaisen tragikoomisen tarinan perheestä,jonka elämään Vietasin ryöstö heittää varjonsa yhä 2000 luvulla. Ratkaisematon rikos, pohjoisten perheiden jääräpäinen yhteiselo ja Niemen huikea arktinentyyppigalleria, niistä on kokoonpantu Oulun teatterissa karnevalistisen Suomen kantaesityksensä saava Olipa kerran kassakaappimurto. Ohjaus ja suomennos Fiikka Forsman.

21.11. ensi-iltansa saa kokoperheelle suunnattu Kaboom ja kuvittelun voima. Se kertoo lapsesta itsenäiseksi kasvamisen kynnyksellä ja siitä, miten tärkeää on jaksaa kuvitella itseään ja maailmaa toisenlaiseksi, vaikka se vaatisikin vähän tylsyyden sietämistä. Kaboom ja kuvittelun voima on Oulun teatterin taiteellisen johtajan Alma Lehmuskallion ohjausdebyytti suurella näyttämöllä.

Myös pienelle näyttämölle saadaan syksyllä uusi näytelmä, kun koskettava draama Synninkantajat saa ensi-iltansa 11. syyskuuta. Se on kertomus yhteisöstä, joka kääntyy sisäänpäin ja perheestä joka hajoaa kahtia. Sakari Hokkasen ohjaama ja käsikirjoittama Synninkantajat on kaunis, surumielinen ja hauskakinnäytelmä, jonka keskiössä on pienen pojan kokemus. Oululaisen Pauliina Rauhalan romaani Synninkantajat kuvaa hoitokokousten aikaa lestadiolaisyhteisössä1970-luvun lopulla. Rauhalan Taivaslaulu-esikoisromaaniin pohjautunut näytelmä nähtiin Oulunteatterissa vuonna 2015.

Uusien ensi-iltojen lisäksi syksyllä esityksiään jatkavat suosiota keränneet Kalenteritytöt ja Isä. Kalenteritytöt on rohkea, ronski ja koskettavahyvänmielen tarina ystävyydestä, rakkaudesta ja itsensä voittamisesta. Tim Firthin tositapahtumiin perustuva, huumorilla sävytetty näytelmäkruunataan upein yorkshirelaisin maisemin ja tietenkin peri-brittiläisinpuvustuksin.

Pienellä näyttämöllä esityksiään jatkava koskettava Isä on kertomus muistisairaasta Andrésta ja tämän tyttärestä Annesta.Vaikuttavilla roolisuorituksilla varusteltu näytelmä tuo lavalle tärkeitäja kipeitäkin aiheita, joita moni joutuu elämässään käsittelemään.

Syksyn esitysten liput tulevat myyntiin elokuussa viikolla 32, kun tiedetään tarkemmat rajoitukset esitystoimintaa koskien.

Kilpailut

Uusimmat