Kuva: Jussi Häkkilä

Yrittäjät tyrmistyneitä Finnairin ilmoituksesta lakkauttaa maakuntalentokenttien liikenne kesäksi

19.05.2020 08:45 - Jussi Häkkilä

Keski-Pohjanmaan Yrittäjät on tyrmistynyt Finnairin ilmoituksesta lakkauttaa useiden maakuntalentokenttien liikennöinti kesäksi.

Keski-Pohjanmaan Yrittäjät on tyrmistynyt Finnairin ilmoituksesta lakkauttaa useiden maakuntalentokenttien liikennöinti kesäksi. Päätös ei yrittäjäyhdistyksen mukaan edistä talouden elpymistä. Keski-Pohjanmaalla on noin 2400 yritystä, joiden toimintaan Kruunupyyn lentokentän liikennöinnin lakkaaminen vaikuttaa joko suorasti tai epäsuorasti. Lisäksi päätös kesänkin osalta vaikuttaa yritysten ulkomaankaupan harjoittamiseen ja näin ollen vaikeuttaa erityisesti yritysten kansainvälisten yhteyksien hoitamista ja luo esteitä vientitoiminnalle. Keski-Pohjanmaan Yrittäjät vaatii, että lentoliikenne lentoasemalle turvataan valtion toimin, koska lentoliikenteen jatkuminen ja alueen yhteydet kotimaahan ja ulkomaille ovat alueen elinkeinoelämän kannalta elintärkeitä.

Keski-Pohjanmaan Yrittäjät yhdessä Suomen Yrittäjien kanssa on huolissaan koko Suomen lentoliikenteen kehityksestä maakuntien yritysten osalta. Yrittäjät kehottaa alueensa kansanedustajia ja asiaan liittyviä ministereitä vaikuttamaan koko Suomen logistiikan turvaamiseen.

Lue myös: Finavia: Lentomatkustajien määrä väheni tammi-maaliskuussa 20,1 prosenttia

Kilpailut

Uusimmat