Kuva: Mari Korpua

Oulun kaupunki aloittaa Oulu-avun - käynnistyy vanhusten tarpeiden kartoittamisella

30.03.2020 17:13 - Marja Ollakka

Oulun kaupunki yhteistyökumppaneineen aloittaa Oulu-avun. Oulu-apu on matalan kynnyksen apua, jolla pyritään turvaamaan oululaisten arjen apu koronasta johtuvan poikkeustilanteen vuoksi. Apu pyritään turvaamaan erityisesti heikommassa asemassa oleville ja riskiryhmiin kuuluville.  Oulu-apua antavat yhteistyössä Oulun kaupunki, seurakuntayhtymä, asukastuvat ja järjestöt.

Oulu-apu käynnistyy vanhusten tilanteen kartoittamisella tiistaina 31.3. Tänä vuonna 80 vuotta täyttäville ja sitä vanhemmille oululaisille soitetaan ja kartoitetaan heidän tilannettaan arjessa pärjäämisen osalta. Tavoitteena on saada henkilökohtainen yhteys puhelimitse kaikkiin tähän ikäryhmään kuuluviin. Laitoshoidossa tai tehostetussa palveluasumisessa asuville ei soiteta.

Oulu-avun nimissä soittava henkilö voi olla Oulun kaupungin, seurakuntayhtymän tai Höyhtyän Välkkeen työtekijä tai vanhusneuvoston edustaja. Vanhusten toivotaan vastaavan puhelimeen tämän viikon aikana.

Oulun kaupungin työtekijä ottaa vanhukseen uudelleen yhteyttä, jos ensimmäisessä puhelussa herää huoli hänen selviytymisestään nykyisessä poikkeustilanteessa. Mikäli henkilöä ei tavoiteta soittamalla, Oulun kaupungin sosiaali- ja terveysviranomaiset tarkastavat hänen tilanteensa. Näin toimien varmistetaan, että jokaisen ikäihmisen tilanne pystytään kartoittamaan ja tarvittava tuki järjestämään.

Oulu-apuun kuuluu vanhusten tilanteen kartoittamisen ohella myös ruoka- ja asiointiapua, neuvontaa sekä keskusteluapua ja psyykkistä tukea.

Oulu-apu antaa oululaisille arjen apua. Siihen ei kuulu koronaan liittyvä muu ohjeistaminen tai sairaanhoito.

Oulu-avulle avataan omat nettisivut tällä viikolla osoitteeseen www.ouka.fi/oulu-apu.

Lue myös: Neljässä Oulun peruskoulussa pilotoidaan pakattujen oppilaslounaiden jakamista etäopetuksessa oleville oppilaille

Kilpailut

Uusimmat