Kuva: Fotolia

Pohjoisen parhaat -tapahtumakilpailun finalistit valittu

01.03.2020 11:57 - Ari Kettukangas

Tapahtumakävijät saivat helmikuussa sanomalehti Kalevan verkkosivuilla äänestää suosikkejaan viime vuoden parhaiksi urheilu-, messu- ja kulttuuritapahtumiksi. Äänestettävänä oli Pohjois-Pohjanmaalla järjestettyjä, vakiintuneita yleisötapahtumia. Voittajat valitsee asiantunteva tuomaristo. Tänä vuonna valinnoissa painotetaan paitsi tapahtuman onnistuneisuutta myös ympäristökysymyksiä, kuten kierrätyksen järjestämistä tapahtumassa. Kilpailun ja gaalan järjestää BusinessOulu yhteistyössä Kaleva Median kanssa.

Yleisön äänten ja esiraadin arvioinnin perusteella on valittu finalistit vuosittaiseen Pohjoisen parhaat -kilpailuun, joka huipentuu palkintogaalaan Lasaretissa 26. alkanutta kuuta. Mukana on perinteikkäitä kisaajia ja uusia tulokkaita. Tapahtumakävijät saivat helmikuussa sanomalehti Kalevan verkkosivuilla äänestää suosikkejaan viime vuoden parhaiksi urheilu-, messu- ja kulttuuritapahtumiksi. Äänestettävänä oli Pohjois-Pohjanmaalla järjestettyjä, vakiintuneita yleisötapahtumia. Voittajat valitsee asiantunteva tuomaristo.

Parhaan urheilutapahtuman tittelistä kisailevat Kuusamossa järjestettävä Suomen suurin polkujuoksutapahtuma NUTS Karhunkierros, Tyrnävällä järjestettävä traktorivetokilpailu Tractor Pulling, oululainen verkkopelitapahtuma Vectorama ja Äimäraution raviradalla järjestettävä koko perheen hevostapahtuma Ookkonää hevostellu.

Vuoden paras messutapahtuma -kategorian finalisteja ovat Pohjois-Suomen Erämessut, American Car Show, autotapahtuma Hifi & Tuning Show, eri maiden tuotteita esittelevä Kansainväliset Suurmarkkinat, muotoilutapahtuma Designtori Oulusta, vanhoihin moottoriajoneuvoihin keskittyvä Waltakunnalliset Weteraanikonepäivät Oulaisista ja BMW-harrastajien Bimmerparty Kalajoelta.

Vuoden kulttuuritapahtuman palkinnosta taistelevat Oulussa järjestettävät Qstock ja Lumo-valofestivaali, Koitelinkoskilla ihastuttava Koiteli elää, haapavetinen kansanmusiikkitapahtuma Haapavesi Folk Music Festival ja Taivalkosken Päätaloviikko.

Gaalassa palkitaan myös yleisön yleinen suosikkitapahtuma. Pelkkien tuomariarvioiden perusteella palkitaan vuoden business-tapahtuma, erityismaininta, tapahtumajärjestäjä sekä palveluntarjoaja. Tänä vuonna valinnoissa painotetaan paitsi tapahtuman onnistuneisuutta myös ympäristökysymyksiä, kuten kierrätyksen järjestämistä tapahtumassa. Kilpailun ja gaalan järjestää BusinessOulu yhteistyössä Kaleva Median kanssa.

Lue myös: Maustetyttöjen debyyttialbumille kultalevy

Kilpailut

Uusimmat