Karvisen perheen työ Kuivasjärven Aurassa Vuoden 2019 urheiluteko

02.02.2020 11:21 - Ari Kettukangas

Pekka ja Seija Karvinen sekä heidän tyttärensä Anne Karvinen-Poutanen ovat luotsanneet 70-vuotiasta oululaista Kuivasjärven Auraa vuosikymmenten ajan. Heidän johdollaan Aura on noussut valtakunnallisesti tunnetuksi ja arvostetuksi seuraksi. Perhe on vapaaehtoistyöllään avannut tietä nuorille urheilijoille ja tehnyt menestymisen mahdolliseksi. Nykyisellään täysverisessä yleisurheiluseurassa on mukana satoja harrastajia. Yleisurheilussa Aura on ollut vuosia Pohjois-Suomen suurin seura lisenssiurheilijoiden määrällä mitattuna.

Oulun Seudun Urheilutoimittajat ry on valinnut vuoden 2019 urheiluteoksi Karvisen perheen työn Kuivasjärven Aurassa nuorten urheilijoiden hyväksi. Pekka ja Seija Karvinen sekä heidän tyttärensä Anne Karvinen-Poutanen ovat luotsanneet 70-vuotiasta oululaista Kuivasjärven Auraa vuosikymmenten ajan. Heidän johdollaan Aura on noussut valtakunnallisesti tunnetuksi ja arvostetuksi seuraksi. Perhe on vapaaehtoistyöllään avannut tietä nuorille urheilijoille ja tehnyt menestymisen mahdolliseksi. Karvisten Aurassa tekemän juniorityön ajatuksena on ollut, että lapset pääsisivät urheiluharrastukseen mukaan mahdollisimman helposti ja vähin kustannuksin. Auralla on historia monipuolisena urheiluseurana, jossa on muun muassa hiihdetty ja  voimisteltu. Yleisurheilu on tuonut seuralle kuitenkin suurimman menestyksen.

Vuosituhannen vaihteessa Anne Karvinen-Poutasen vetämien yleisurheilukoulujen saavuttama suosio toi Kuivasjärven Auran koko maan tietoisuuteen. Urheilukoulut alkoivat tuottaa nuoria ja menestyviä yleisurheilijoita. Vuonna 2006 Aura sijoittui nuorten seuracupissa toiseksi. Nykyisellään täysverisessä yleisurheiluseurassa on mukana satoja harrastajia. Yleisurheilussa Aura on ollut vuosia Pohjois-Suomen suurin seura lisenssiurheilijoiden määrällä mitattuna.

Seuran taloudellinen kivijalka on ollut talkoilla rakennettu Auranmaja, jota Seija Karvinen pyörittää vapaaehtoistyönä. Talkoolaisten ja vapaaehtoisen työn merkitys seurassa on suuri. Ilman sitä ei kisoja järjestettäisi. Palkinto jaettiin yhteistyössä Pohjois-Pohjanmaan liiton kanssa ja ojennetaan saajalle Pohjois-Pohjanmaan urheilugaalassa perjantaina.

Oulun Seudun Urheilutoimittajat palkitsee vuosittain Vuoden Urheiluteko -palkinnolla henkilön, seuran, tapahtuman tai teon, joka korostaa tulosurheilun ja menestymisen ohessa muun muassa liikunnan ja urheilullisuuden merkitystä, ruohonjuuritason liikuntatyötä, seuroja ja niiden toimijoiden työtä.

Lue myös: Pohjois-Pohjanmaan vuoden urheilijat ja taustavaikuttajat palkittiin -vuoden urheilija Atte Ohtamaa

Kilpailut

Uusimmat