Kuva: Jussi Häkkilä

Pohjois-Pohjanmaan liiton budjetti sekä talous- ja toimintasuunnitelma hyväksyttiin

10.12.2019 08:40 - Jussi Häkkilä

Pohjois-Pohjanmaan maakuntavaltuusto hyväksyi eilisessä kokouksessaan maakuntaliiton ensi vuoden talousarvion sekä talous- ja toimintasuunnitelman vuosille 2020-2022.

Pohjois-Pohjanmaan maakuntavaltuusto hyväksyi eilisessä kokouksessaan maakuntaliiton ensi vuoden talousarvion sekä talous- ja toimintasuunnitelman vuosille 2020-2022. Ensi vuoden budjetissa toimintatuotot ovat 5 357 600 euroa, jossa on vähennystä tämänvuotiseen verrattuna 6,9 prosenttia. Toimintakulut ovat 5 475 900 euroa, jossa on vähennystä niinikään 6,9 prosenttia. Toimintatuotot ja -kulut vähenevät, koska monet liiton hallinnoimat hankkeet päättyvät tänä vuonna. Jäsenkuntien maksuosuuksissa on korotusta 1,75 prosenttia tämän vuoden talousarvioon verrattuna.
Edellisen hallituksen maakunta- ja sote-uudistuksen valmistelulla oli merkittävä vaikutus Pohjois-Pohjanmaan liiton talouteen. Maakuntaliitto toimi uudistuksen valmistelua koordinoivana alueellisena organisaationa.
Liiton strategisissa linjauksissa ja tavoitteissa esiin nousevat kasvu, kilpailukyky ja kansainvälisyys, maakunnan vetovoima, saavutettavuus kilpailukyvyn edellytyksenä sekä sisäinen uudistuminen.

Lue myös: Pohjois-Pohjanmaasta kestävän liikkumisen pilottimaakunta

Kilpailut

Uusimmat