Kuva: Mari Korpua

Oulun Kaikukortin toiminta vakiintuu

22.11.2019 12:31 - Jussi Häkkilä

Oulun kaupungin hyvinvointipalvelut ja sivistys- ja kulttuuripalvelut on päättänyt, että Kaikukortin toimintaa jatketaan.

Oulun kaupungin hyvinvointipalvelut ja sivistys- ja kulttuuripalvelut on päättänyt, että Kaikukortin toimintaa jatketaan. Toiminta alkoi Oulussa vuosi sitten kesäkuussa. Kortteja oli viime kuun loppuun mennessä jaettu yhteensä noin 2 800 ja niillä on tänä aikana hankittu vajaa 6 000 pääsylippua tai kurssia. Kaikukortti on tarkoitettu tiukassa taloudellisessa tilanteessa oleville henkilöille ja perheille, jotka ovat asiakkaana korttia jakavassa hyvinvointipalveluiden tai muun palvelun yksikössä. Kortilla voi hankkia maksuttomia pääsylippuja kulttuuritapahtumiin ja -paikkoihin sekä kurssipaikkoja kansalaisopistoihin. Tavoitteena on parantaa kohderyhmän nuorten, aikuisten ja perheiden mahdollisuuksia osallistua kulttuurielämään ja harrastaa taiteen tekemistä. Jatkossa kortit ovat voimassa vuoden.
Kaikukortti on valtakunnallinen toimintamalli, jota on kehittänyt Kulttuuria kaikille -palvelu ja joka on otettu ensimmäisenä käyttöön Espoossa. Kortti on parhaillaan käytössä tai kokeilussa ympäri Suomen. Pohjois-Pohjanmaalta ja Lapista mukana ovat mm. Kempele, Kemi, Tornio ja Rovaniemi.

Lue myös: Museokortti lisännyt museoiden kävijoitä

Kilpailut

Uusimmat