Vanha Raahe sai tukisäätiön

19.11.2019 08:48 - Jussi Häkkilä

Raahen Kauppakamariosaston puheenjohtaja Raimo Seikkalaa haastattelee Jussi Häkkilä.

Raaheen on perustettu Wanha Raahe-säätiö. Sen tarkoituksena on edistää ja tukea Raahen historiallisen vanhan kaupunginosan asuin- ja talousrakennusten kunnostamista ja ylläpitoa.
Tukisäätiön taustalla on Raahen Kauppakamariosaston havaitsema tarve sen toiminta-alueen vetovoimatekijöiden vahvistamiseen Siika- ja Pyhäjokilaaksoissa. Wanha Raahe -säätiön toimintamallia ja kokemuksia on tarkoitus hyödyntää tukisäätiöiden perustamisessa muille paikkakunnille Raahen Kauppakamariosaston alueella. Mm. Oulainen ja Pyhäntä ovat kiinnostuneita omien vetovoimatekijöiden vahvistamisesta oman tukisäätiön avulla.
 
Tarkoitustaan säätiö toteuttaa myöntämällä tukea ja avustuksia Raahen vanhan kaupunginosan asuin- ja talousrakennusten sekä aita- ja porttirakenteiden kunnostamiseen ja ylläpitoon sekä harjoittamalla tiedotustoimintaa ja osallistumalla tarkoitusta tukevien koulutus- ja muiden tilaisuuksien järjestämiseen. 
Säätiön ensimmäisenä toimintavuotena ensi vuonna käynnistetään varainhankinta. Tavoitteena on saada kokoon 30 000 euroa, josta 80 prosenttia ohjataan tuettaviin hankkeisiin.
 
Säätiön perustajäsenet ovat Kiinteistö Oy Kummatti, Koulutuskeskus Brahe, Langin Kauppahuone Oy, Osuuskauppa Arina, Raahen Energia Oy, Raahen Kauppakamariosasto, Raahen kaupunki, Raahen Seudun Osuuspankki, Raahe-seura ry, Raahen Väri- ja Tapettiliike Ky ja Viksea Oy.

Lue myös: Unikudelmia Galleria Myötätuulessa Raahessa

Kilpailut

Uusimmat