Kuva: Poliisi

Bothnian Arc palkittiin Euroopan rajaseutujen kulttuurin kehittämisen kilpailussa

04.11.2019 10:56 - Jussi Häkkilä

Bothnian Arcille on myönnetty palkinto kansainvälisessä kilpailussa, jonka aiheena oli Euroopan rajaseutualueiden kulttuurin kehittäminen.

Bothnian Arcille on myönnetty palkinto kansainvälisessä kilpailussa, jonka aiheena oli Euroopan rajaseutualueiden kulttuurin kehittäminen. Palkinnon jakaa vuosittain Euroopan raja-alueiden liitto kannustaakseen alueita rajat ylittävään yhteistyöhön.

Bothnian Arc:n palkitussa projektissa Perämerenkaaren alueelle on luotu yhteinen sivistys- ja kulttuurialan ohjelma. Rajat ylittävää toimintaa on kehitetty ja kehitetään edelleen ohjelman mukaisesti. Ohjelman laatimisessa ovat vahvasti olleet yhteistyössä Oulun kaupungin sekä Luulajan kunnan sivistys- ja kulttuuripalvelut. Esimerkiksi rajan yli yhteisesti suunnitellut ja toteutetut oppimisprojektit alueen luontoon ja kulttuurihistoriaan liittyen ovat tuoneet eri ikäisiä suomen- ja ruotsinkielisiä lapsia ja nuoria yhteen, vahvistaneet heidän kulttuuri-identiteettiään ja mahdollistaneet merellisyyteen liittyvää ilmiöpohjaista oppimista vahvistaen samalla kielitaitoa. Palkintoraati arvosti alueen kuntien tekemää ja hyvin organisoitua yhteistyötä. Projekti vahvistaa alueen taloudellista ja sosiaalista kasvua kehittämällä yhteistyössä koulutus- ja kulttuurialaa sekä yrittäjyyskasvatusta ja parantamalla nuorisotyöttömyyttä.

Sail of Papenburg –nimellä kulkevaa palkintoa on jaettu vuodesta 2002 saakka. Palkinnot myönnetään esimerkillisille rajaseutuja kehittäville ja tukeville organisaatioille.

Lue myös: Tommi Kinnunen voitti Oulun kirjailijaseuran Botnia-palkinnon

Kilpailut

Uusimmat