Kuva: Jussi Häkkilä

Naapurin ansiokas toiminta esiti omakotitalon palamisen pyhäjärvellä

24.10.2019 10:30 - Paavo Törmi

Pyhäjärvellä Parkkimanjärven rannalla syttyi henkilöauto palamaan omakotitalon seinän vieressä tänään aamulla klo 8.20. Palon havaitsi naapuri, joka yritti myös sammuttaa paloa talon omistajan kanssa.

Pyhäjärvellä Parkkimanjärven rannalla syttyi henkilöauto palamaan omakotitalon seinän vieressä tänään aamulla klo 8.20. Palon havaitsi naapuri, joka yritti myös sammuttaa paloa talon omistajan kanssa. Naapuri oli hakenut pihaltaan traktorin, kiinnitti köyden palavaan autoon ja veti sen pellolle palamaan. Jokilaaksojen pelastuslaitoksen ensimmäisenä kohteessa olleen ryhmänjohtajan mukaan omakotitalo olisi syttynyt tuleen, mikäli ajoneuvo olisi jäänyt palamaan rakennuksen viereen. Ripeällä ja rohkealla toiminnalla saatiin estettyä 2-kerroksisen rakennuksen tulipalo.

Jokilaaksojen pelastuslaitos muistuttaa, että jauhesammutin on tehokas alkusammutin, mutta aina palo ei sammu silläkään. Nyt paloa saatiin hillittyä alkusammutuksella ja näin saatiin aikaa siirtää auto kauemmas rakennuksesta. Jokilaaksojen pelastuslaitos antaa suuret kehut esimerkillisestä toiminnasta uhkaavassa tilanteessa.

Tilanteeseen hälytettiin pelastusjoukkue Jokilaaksojen pelastuslaitokselta. Naapurin ripeän toiminnan ansiosta kohteeseen meni lopulta vain 1 pelastusyksikkö Pyhäjärven paloasemalta.

Kilpailut

Uusimmat