Kuva: Heituinlahden koulun 5-6 luokan Jenni ja Sonja

Haukiputaan Kellon kouluun kaksi Hilavitkutin-kilpailun palkintoa

01.10.2019 15:57 - Jussi Häkkilä

Haukiputaan Kellon koulun 3B-luokan Iisan ja Lumin suunnittelema ja rakentama ilmanpuhdistaja, sekä Kellon koulun 4A-luokan Ullan suunnittelema ja rakentama pahan ilman muuntaja palkittiin tänään Tiedekeskus Heurekan, ympäristöministeriön ja Business Finlandin järjestämässä Hilavitkutin-kilpailussa.

Haukiputaan Kellon koulun 3B-luokan Iisan ja Lumin suunnittelema ja rakentama ilmanpuhdistaja, sekä Kellon koulun 4A-luokan Ullan suunnittelema ja rakentama pahan ilman muuntaja palkittiin tänään Tiedekeskus Heurekan, ympäristöministeriön ja Business Finlandin järjestämässä Hilavitkutin-kilpailussa. Kilpailutöitä saapui yli sata, joiden joukosta asiantuntijatuomaristo valitsi kymmenen voittajaa. Tuomaristo kiitti kilpailutöiden ajankohtaisuutta ja ympäristönäkökulmaa, innovatiivisuutta ja visuaalista kiehtovuutta. Koululaiset selvittivät Heurekassa ja kouluissa eri puolilla Suomea pidetyissä Hilavitkutin-työpajoissa, mikä tekee laitteista turhia ja millainen on kestävän kuluttamisen hyvä teko.
Voittajaluokat pääsevät käymään Heurekassa.
Hilavitkutin-kisan voittajat julkistettiin tänään Finlandia-talossa European Days for Sustainable Circular Economy -konferenssin lopputapahtumassa. Konferenssi kuului Suomen EU-puheenjohtajuuskauden tapahtumiin.

Lue myös: Kylänväki ja koneet kohtaavat Perätalon Martin korjaamolla Haukiputaalla

Kilpailut

Uusimmat