Kuva: Ari Kettukangas

Limingan kunnanhallitus teki tutkintapyynnön kunnanvaltuutetun Facebook-kirjoituksesta

01.10.2019 08:29 - Marja Ollakka

Limingan kunnanhallitus päätti kokouksessaan 30. syyskuuta pyytää poliisia tutkimaan, onko Limingan kunnanvaltuutetun Tuomas Okkosen (ps.) toukokuussa laatimasta ja julkaisemasta Facebook-kirjoituksesta syytä käynnistää esitutkinta.

Kunnanhallituksen mukaan Tuomas Okkonen on tuonut 21.5.2019 julkaistussa kirjoituksessaan esille salassapito- ja vaitiolovelvollisuuden piiriin kuuluvia asioita. Okkonen on kirjoituksessaan viitannut asiaan, jota koskevat asiakirjat on määritelty salassa pidettäväksi tiedoksi.

Kyseisiä asiakirjoja ei ole liitetty kunnanhallituksen kokousmateriaaliksi eikä asiakirjoja ole luovutettu kunnanhallitukselle, vaan asiaa on käsitelty kunnanhallituksen suljetussa kokouksessa suullisena informaationa. Salassapito- ja vaitiolovelvollisuus rajoittavat kokouksessa käydyistä keskusteluista kertomista: sellaista tietoa, joka on lailla säädetty salassa pidettäväksi tai josta on säädetty vaitiolovelvollisuus, ei saa paljastaa sivulliselle.

Kuntalain 85 §:n perusteella luottamushenkilö hoitaa tointaan virkavastuulla ja häneen sovelletaan rikoslain virkarikoksia koskevia säännöksiä.

Päätös annetaan tiedoksi kunnanvaltuustolle.

Okkonen puolestaan aikoo tehdä tutkintapyynnön kunnanhallituksen toimista. Hänen mielestään kunnialoukkauksen raja on ylittynyt.

Lue myös: Suomen Yrittäjien ja Iin kunnan hankkeet eurooppalaisen Innovation in Politics Awards -kilpailun finaaliin

Kilpailut

Uusimmat