Kuva: Minna Kuosmanen

Oulun rakennusvalvonnan Tuumastukki De Gamlas Hemille

27.09.2019 12:52 - Jussi Häkkilä

Oulun rakennusvalvonta palkitsee Tuumastukki-palkinnolla tänä vuonna vuoden korjauskohteen De Gamlas Hemin.

Oulun rakennusvalvonta palkitsee Tuumastukki-palkinnolla tänä vuonna vuoden korjauskohteen De Gamlas Hemin. Palkinto annetaan vuosittain rakennusalan toimijalle, joka on kunnostautunut laadukkaassa rakentamisessa.

Palkitsemisperustelujen mukaan DGH Kiinteistöt Oy on toteuttanut korkealaatuisen hotelli- ja ravintola -kokonaisuuden suojeltuun, arvokkaaseen De Gamlas Hem -rakennukseen, joka palveli aiemmin vanhainkotina, toimintakeskuksena ja toimistotiloina. Oululaiset yrittäjät ovat seuranneet rohkeasti visiotaan liiketoiminnasta, rakennuksen uudesta käytöstä ja lisärakentamisesta. Ammattitaitoinen pää- ja arkkitehtisuunnittelu on säilyttänyt rakennuksen  kulttuurihistorialliset ja rakennustaiteelliset arvot sekä sovittanut ansiokkaasti ja innovatiivisesti uuden toiminnan vanhaan rakennukseen. De Gamlas Hem on esimerkki onnistuneesta korjauskohteesta, jossa rakennuksen arvo on kasvanut uuden toiminnan ja korjausrakentamisen myötä.

Palkinnolla halutaan rohkaista korjaamaan vanhoja arvorakennuksia. Samalla kannustetaan luoviin ratkaisuihin rakennusten käytön ja tilojen osalta kiinnittämällä hankkeeseen ammattitaitoiset suunnittelijat.  

Lue myös: Oulun Tuumastukki -palkinto Tommi Riipalle ja Hannu Kääriäiselle

Kilpailut

Uusimmat