Kuva: Jussi häkkilä

Taiteilija-apurahoja 290:lle -Pohjois-Suomeen 18

02.09.2019 12:47 - Jussi Häkkilä

Taidetoimikunnat ovat jakaneet taiteilija-apurahoja 290:lle ammattilaiselle.

Taidetoimikunnat ovat jakaneet taiteilija-apurahoja 290:lle ammattilaiselle. Kaksi kolmasosaa heistä työskentelee kuvataiteen, kirjallisuuden, näyttämötaiteen tai musiikin alalla.

Kirjallisuuden yksivuotisen apurahan sai Pohjois-Suomesta Niillas Holmberg Utsjoelta, ja puolivuotisen Antti Leikas Oulusta.
Kuvataiteen viisivuotisen apurahan sai Pohjois-Suomesta Outi Pieski Utsjoelta,
kolmivuotisen John Court Torniosta, ja puolivuotisen Tuomas Korkalo Rovaniemeltä.
Mediataiteen yksivuotisen apurahan sai Pohjois-Suomesta Anssi Laiho Oulusta.
Muotoilun yksivuotisen apurahan sai Pohjois-Suomesta Mari Isopahkala Kalajoelta, ja puolivuotisen Pasi Jaakonaho Inarista.
Musiikin viisivuotisen apurahan sai Pohjois-Suomesta Outi Tarkiainen Ivalosta, ja kolmivuotisen Ulla Pirttijärvi-Länsman Utsjoelta.
Näyttämötaiteen yksivuotisen apurahan Pohjois-Suomesta saivat Jukka Huitila Rovaniemeltä ja Pasi Räbinä Oulusta.
Sirkustaiteen yksivuotisen apurahan Pohjois-Suomesta sai Jenni Kallo Rovaniemeltä ja tanssitaiteen yksivuotisen apurahan Pirjo Yli-Maunula Oulusta.

Taiteen edistämiskeskuksen rahoittama työskentely alkaa ensi vuoden alusta. Kausien pituudet vaihtelevat puolesta vuodesta viiteen vuoteen. Taiteilija-apurahan suuruus on ensi vuonna 2 000 euroa kuukaudessa, jos valtiovarainministeriön ehdotus ensi vuoden talousarvioksi toteutuu. Nykyisin kuukausittain maksettava veroton apuraha on 1 733 euroa, josta taiteilija maksaa eläke- ja tapaturmavakuutusmaksun.

Tänä vuonna jaettiin myös kaksi taiteilijaprofessoriapurahaa. Valokuvataiteilija Ilkka Halso ja taiteilija Maija Tammi voivat käyttää taiteilijaprofessorin nimikettä viisivuotisen apurahakauden ajan.

Lue myös: Pohjois-Pohjanmaan Kulttuurirahaston apurahat jaettiin Tyrnävällä

Kilpailut

Uusimmat