Kuva: Fotolia

Itä- ja Pohjois-Suomen neuvottelukunta: EU:n Suomelle osoittama Itä- ja Pohjois-Suomen kriteereihin perustuva rahoitus kohdistettava täysimääräisesti Itä- ja Pohjois-Suomeen

22.08.2019 14:54 - Jussi Häkkilä

Kuopiossa eilen ja tänään kokoontuneen Itä- ja Pohjois-Suomen neuvottelukunnan kokouksen kannanoton mukaan Euroopan unionin Suomelle osoittama Itä- ja Pohjois-Suomen kriteereihin perustuva rahoitus tulee kohdistaa täysimääräisesti Itä- ja Pohjois-Suomeen.

Kuopiossa eilen ja tänään kokoontuneen Itä- ja Pohjois-Suomen neuvottelukunnan kokouksen kannanoton mukaan Euroopan unionin Suomelle osoittama Itä- ja Pohjois-Suomen kriteereihin perustuva rahoitus tulee kohdistaa täysimääräisesti Itä- ja Pohjois-Suomeen. Nykyisellä EU:n rahoituskaudella Itä- ja Pohjois-Suomeen tarkoitettua rakennerahastorahoitusta on Suomen kansallisella päätöksellä ohjattu Etelä- ja Länsi-Suomeen. Uudella rahoituskaudella Etelä- ja Länsi-Suomen rahoitus on komission esityksen mukaan kasvamassa.
EU-komission esitys Suomen rakennerahastorahoituksesta kaudelle 2021-27 on 1,6 miljardia euroa, eli nousua nykyiseen olisi noin sata miljoonaa. Alustavien laskelmien mukaan Itä- ja Pohjois-Suomen rahoitustaso pysyisi nykyisellään. Etelä- ja Länsi-Suomen rahoitus nousisi peräti 78 prosenttia. Itä- ja Pohjois-Suomen neuvottelukunnan mukaan tulevaisuudessa tuet pitää kansallisesti osoittaa niille alueille, joille Euroopan unioni on ne päätöksenteossaan tarkoittanut.

Lue myös: Yritysrahoitusta Pohjois-Pohjanmaalle, Kainuuseen ja Lappiin noin 12 miljoonaa euroa

Kilpailut

Uusimmat