Kuva: Tommi Luoto

Oulun Hiukkavaaran pääpoliisiaseman kellaritiloissa sisäilman laatuun vaikuttavia vaurioita

01.07.2019 09:32 - Jussi Häkkilä

Oulun Hiukkavaaran pääpoliisiaseman sisäilmatutkimuksissa on käynyt ilmi, että poliisin käytössä olevissa B- ja C-osissa on riskirakenteita.

Oulun Hiukkavaaran pääpoliisiaseman sisäilmatutkimuksissa on käynyt ilmi, että poliisin käytössä olevissa B- ja C-osissa on riskirakenteita. Osasta niistä todettiin vaurioita, jotka voivat vaikuttaa sisäilman laatuun ja aiheuttaa osalle käyttäjistä ärsytysoireita. Tälläisia vaurioita todettiin pääasiassa B-osan kellaritiloissa, jossa sijaitsevat pukuhuonetilat sekä kuntosali. Kellaritilojen mahdollisista pitkäaikaisista käyttörajoituksista päätetään tällä viikolla.
Myös C-osassa todettiin sisäilman laatua heikentäviä tekijöitä, joiden osalta tehdään korjaustoimenpiteitä.
Koko kiinteistö tutkittiin perusteellisesti ja mm. rakenneavauksia tehtiin lähes sata kappaletta. Rakenteista tehtiin mikrobitutkimuksia sekä merkkiainekokeita.
Poliisilaitoksen, Senaatti-Kiinteistöjen, työterveyshuollon ja Ramboll Oy:n edustajat tarkastelevat tutkimuslöydöksiä tarkemmin tällä viikolla. Samalla päätetään jatkotoimenpiteistä tilojen käytön suhteen. Myös näytteiden ottoa jatketaan. Senaatti aloittaa yhdessä sisäilmatutkijoiden kanssa toimenpiteet korjaussuunnitelmien laatimiseksi.

Lue myös: Oulun poliisilaitos ja Oulun vankila samalle alueelle Hiukkavaaraan

Kilpailut

Uusimmat