Kuva: Oulun yliopisto

Oulun yliopiston kasvatusalan valintakokeen pisteitä tallentunut väärin

26.06.2019 08:16 - Marja Ollakka

Kasvatusalan VAKAVA-valintakokeen pisteiden syöttämisessä on ilmennyt virhe, joka koskee Oulun yliopiston kasvatustieteiden koulutukseen hakeneita.

Virheellisiä pistemääriä saaneiden joukossa on viisi hakijaa, joiden todelliset pisteet eivät riitä opiskelupaikan saamiseen Oulun yliopiston kasvatustieteiden koulutuksesta. Hakijoihin on oltu yhteydessä virheen havaitsemisen jälkeen tiistaina 25.6. Tiedon haun tuloksesta opiskelijat olivat ehtineet saada ennen juhannusta torstaina.

Virheen korjaaminen vaikuttaa myös seitsemään hakijaan, joiden pisteet riittävätkin opiskelupaikkaan, vaikka heille oli aluksi mennyt päinvastainen tieto.
Yhteensä 115 hakijan pisteet tallentuivat väärin. Suurimmalla osalla pisteiden korjaaminen ei vaikuta siihen, saavatko he opiskelupaikan vai eivät. Kaikkien virheellisiä pisteitä saaneiden hakijoiden sukunimi sijoittuu aakkostetussa listassa välille F–K. Myös tällä välillä on hakijoita, joiden pisteet ovat olleet oikein. Hakijat voivat tarkistaa tilanteensa Oma Opintopolku -palvelusta tai ottaa yhteyttä Oulun yliopiston hakijapalveluihin.

Kilpailut

Uusimmat