Kuva: Fotolia

Itä- ja Pohjois-Suomen neuvottelukunnat: Itä- ja Pohjois-Suomi tarvitsevat oman EU-ohjelman

25.04.2019 12:33 - Jussi Häkkilä

Itä- ja Pohjois-Suomen neuvottelukunnat ilmaisivat eilisessä kokouksessaan yhteisen huolensa EU:n ohjelmakauden 2021-2027 kansallisen valmistelun tilanteesta.

Itä- ja Pohjois-Suomen neuvottelukunnat ilmaisivat eilisessä kokouksessaan yhteisen huolensa EU:n ohjelmakauden 2021-2027 kansallisen valmistelun tilanteesta. Neuvottelukuntien mielestä Suomessa ei suhtauduta tarpeeksi vakavasti Euroopan komission tuoreisiin näkemyksiin maamme sisäisistä kehittyneisyyseroista. Neuvottelukunnat vaativat, että alueiden väliset kehittyneisyyserot on tunnustettava myös kansallisesti.

Lääkkeeksi Itä- ja Pohjois-Suomen maakunnat esittävät seuraavalle EU-budjettikaudelle omaa rakennerahasto-ohjelmaa, joka toisi aluelähtöisyyttä ja joustavuutta sekä vastaisi paremmin harvaan asutun pohjoisen alueen erityishaasteisiin. Maakunnat muistuttavat, että juuri harvan asutuksen takia Itä- ja Pohjois-Suomella on Suomen EU-liittymissopimuksen mukainen poikkeava erityisasema.

Lue myös: EU:n alue- ja rakennepolitiikan 2021–2027 alueellinen valmistelu käynnistynyt -Itä- ja Pohjois-Suomen tavoitteena oma rakennerahasto-ohjelma

Kilpailut

Uusimmat