Kuva: Shutterstock

Oululaisnuorille tarjotaan maksutonta ehkäisyä

20.03.2019 08:25 - Marja Ollakka

Kaupunginvaltuusto päätti joulukuussa 2018, että 16–20-vuotiaille oululaisille nuorille tarjotaan mahdollisuus maksuttomaan ehkäisyyn vuoden 2019 aikana. Lisäksi päätettiin selvittää ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvolan perustaminen.

Hyvinvointilautakunta päätti eilisessä kokouksessaan, että maksuton ehkäisy 16–20-vuotiaille oululaisille alkaa 1.5.2019, ja että maksutta tarjotaan erikseen sovitut valmisteet sekä kondomeja. Vuoden 2019 aikana selvitetään ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvolan perustaminen.

Maksuttomasti tarjotaan hormonaalista ja ei-hormonaalista ehkäisyä, mukaan lukien pitkäkestoiset ehkäisymenetelmät. Ehkäisyn lisäksi nuorille tarjotaan seksuaalineuvontaa.

Koulu- ja opiskeluterveydenhuollon terveydenhoitajat vastaavat niiden palveluiden piirissä olevien opiskelijoiden seksuaali- ja ehkäisyneuvonnasta sekä maksuttoman ehkäisyn toteuttamisesta. Ne 16–20-vuotiaat oululaiset, jotka eivät kuulu koulu- ja opiskeluterveydenhuollon piiriin, ohjataan hyvinvointikeskusten ehkäisyterveydenhoitajien vastaanotoille.

Kilpailut

Uusimmat