Kalajoki alueen ykkönen vanhusten hyvinvointia mittaavassa selvityksessä

20.03.2019 08:21 - Marja Ollakka

Kalajoki oli alueen ykkönen vanhusten hyvinvointia mittaavassa selvityksessä. Kalajoki oli sijalla 45 kaikkien kuntien joukossa.

Senioreiden hyvinvoinnista on koottu laaja selvitys THL:n tilastoihin pohjaten Ilta-Sanomien toimesta. Selvitys pisteytti 295 kuntaa Suomesta sen mukaan miten vanhusten hyvinvointia mittaavat asiat ovat toteutuneet.

Selvitys on tehty 24 eri tilaston perusteella ja tilastojen valinnan taustana on sosiaali- ja terveysministeriön ja Kuntaliiton kunnille ja maakunnille antama suositus ikäihmisten palveluista. Tutkimus perustuu THL:n tilastoihin usean eri ikäryhmän senioreiden osalta ja mukana on mm. yksin asuminen ja kotona asuminen, ikääntyneiden tehostetun palveluasumisen luvut, säännöllisen kotihoidon piirissä olevien määrä, omaishoidon tuen piirissä olevien määrä, terveyskeskuksessa pitkäaikaishoidossa olevien asiakkaiden määrät, eläkkeen koko, toimeentulotukea saavien määrät, mielenterveys- ja muiden lääkkeiden käyttö, sairaalakäynnit, kuolleisuus, sekä yli 85-vuotiaiden osuus koko väestöstä. Tilastot ovat vuosilta 2015–2017.

Kalajoki oli sijalla 45 kaikkien kuntien joukossa. Utsjoki oli koko Suomen ykkönen ja muita kärkipään kuntia olivat Rautjärvi, Taipalsaari sekä Ruokolahti. Kalajoen sijoitus 45. nousee esille alueen muista kunnista suhteellisen suurella erolla. Kalajoen lähikunnista vain Kannuksen sijoitus oli sadan parhaan joukossa (74.) ja mm Kokkolan, Raahen, Ylivieskan, Nivalan, Oulaisten, Haapajärven, Sievin tai Oulun sijaluvut olivat selvityksessä välillä 109-263.

Lue myös: Nainen pakeni poliisia autolla Raahessa - etsintäkuulutettu piileskeli tavaratilassa

Kilpailut

Uusimmat