Kuva: Sanna Krook

Oulun hiippakunnan emerituspiispa Samuel Salmelle Oulu-mitali

28.02.2019 18:00 - Jussi Häkkilä

Oulun kaupunginhallitus on päättänyt myöntää Oulun hiippakunnan emerituspiispa Samuel Salmelle Oulu-mitalin hänen työstään ja ansioistaan Oulun hiippakunnan pitkäaikaisena piispana sekä merkittävänä kaupungin yhteistyökumppanina vuosikymmenten ajan.

Oulun kaupunginhallitus on päättänyt myöntää Oulun hiippakunnan emerituspiispa Samuel Salmelle Oulu-mitalin hänen työstään ja ansioistaan Oulun hiippakunnan pitkäaikaisena piispana sekä merkittävänä kaupungin yhteistyökumppanina vuosikymmenten ajan. Palkitsemisperustelujen mukaan Samuel Salmi on ollut ansiokkaasti erityisesti pohjoisen puolestapuhuja. Hän on nostanut esiin mm. ajankohtaisia ympäristökysymyksiä ja erityisesti saamelaisten, Euroopan ainoan alkuperäiskansan, tärkeitä asioita sekä edistänyt merkittävästi tasa-arvoa kirkossa. Piispa on myös osallistunut arvovallallaan ja positiivisella tavalla tärkeään yhteiskunnalliseen keskusteluun ja puhunut heikompiosaisten ja syrjäytyneiden ihmisten puolesta. Myös kansainvälinen yhteistyö on näkynyt vahvasti piispan työssä.
 
46:s Oulu-mitali luovutettiin Samuel Salmelle tänään Oulun kaupungintalolla järjestetyssä juhlatilaisuudessa.
 
Numeroitu Oulu-mitali voidaan myöntää oululaiselle henkilölle tai yhteisölle tunnustuksena ansioista tieteen, urheilun, taiteen tai muun kulttuurityön alalla, pitkäaikaisesta ja merkittävästä työstä yhteiskuntaelämässä tai merkittävistä valtakunnallisista tai kansainvälisistä saavutuksista. Mitalin on suunnitellut kuvanveistäjä Riitta Helevä ja se valmistui kaupungin 375-juhlavuoden kunniaksi. Ensimmäinen Oulu-mitali myönnettiin vuonna 1988.

Lue myös: Oulun piispa Jukka Keskitalo vihittiin virkaansa

Kilpailut

Uusimmat