Kuva: Lumilautaliitto

Enni Rukajärvi Pohjois-Pohjanmaan paras urheilija

04.02.2019 11:35 - Jussi Häkkilä

Pohjois-Pohjanmaan Urheilugaalassa palkittiin perjantaina viime vuoden ansioituneita urheilijoita ja liikunnan taustavaikuttajia. Palkintoja jaettiin 15:ssä eri kategoriassa.

Pohjois-Pohjanmaan Urheilugaalassa palkittiin perjantaina viime vuoden ansioituneita urheilijoita ja liikunnan taustavaikuttajia. Palkintoja jaettiin 15:ssä eri kategoriassa.

Slopestylen olympiapronssia viime keväänä voittanut Enni Rukajärvi palkittiin Pohjois-Pohjanmaan parhaana urheilijana. Vuoden valmentajaksi valittiin Jukka Vähäkangas. Hän on 100:n metrin pikajuoksussa suomenmestaruudet voittaneiden Eetu Rantalan ja Anniina Kortetmaan henkilökohtainen valmentaja.

Elämänurastaan pohjoispohjalaisen liikunnan ja urheilun hyväksi palkittiin pudasjärvinen liikuntaneuvos Seppo Sammelvuo. Hän on tehnyt vuosikymmeniä töitä urheilun ja liikunnan aseman edistämiseksi niin Suomessa kuin kansainvälisesti mm. Lentopalloliiton puheenjohtajana ja SVUL:n liittovaltuuston jäsenenä.

Jonas Laakkonen Oulun Seudun Moottorikelkkailijoista on puolestaan vuoden nuori urheilija. Hän voitti EM-pronssia aikuisten Snowcross-sarjassa.

Oulu Roller Derby valittiin vuoden pohjoispohjalaiseksi joukkueeksi.

Vuoden urheilutapahtuma oli SK Pohjantähden Oulussa järjestämä suunnistuksen SM-sprintti, vuoden urheiluseuraksi valittiin juniorijääkiekkoon erikoistunut Oulun Kärpät 46, ja vuoden liikuttaja -palkinnon sai Kempeleen kunnanjohtaja Tuomas Lohi. Hän on ennakkoluulottomasti vaikuttanut Kempeleen asukkaiden liikkumiseen ja liikuntaolosuhteisiin.

Pohjois-Pohjanmaan liikkuvimmaksi kunnaksi valittiin Oulaisten kaupunki. Valinnassa huomioitiin kunnan eri liikuntapalvelut, olosuhteet, yhteistyö seurojen ja muiden liikuntajärjestöjen kanssa ja eri osa-alueiden kehittäminen.

Liikunnan tasa-arvotyöstä palkittiin JS Herculeksen Lähirähinä, joka aktivoi eri asuinalueiden ihmisiä järjestämään omatoimisesti ilmaista ja kynnyksetöntä lähiliikuntaa. Lähirähinä-toimintaa on jo yhdeksällä eri asuinalueella.

Alueellisen Tähtiseura-kannustusstipedin sai Northern Lights Cheerleading. Palkinnon myöntämisen perusteena oli laadukas seuratoiminta etenkin lasten ja nuorten liikunnan parissa. Lisäksi muistettiin Oulun Kiskon juniorilentopallon kesäleiritoimintaa.

Tilaisuudessa jaettiin myös kolmen kunnan liikuntateko-palkinnot. Oulun kaupunki palkitsi Oulun Tervahiihdon, Kempeleen kunta jääkiekkoilija Pekka Rinteen, ja Pudasjärven kaupunki FC Kurenpoikien ja Oulun Tervareiden välisen farmisopimuksen.

Lue myös: Tero Seppälä valittiin vuoden 2018 urheilijaksi Keski-Pohjanmaalla

Kilpailut

Uusimmat