Muhoksen kirkonkylälle toivotaan uutta koulua

11.12.2018 09:42 - Jussi Häkkilä

Muhoksella osoitetaan mieltä kirkonkylän koulun sisäilmaongelmien takia.

Muhoksella osoitetaan mieltä kirkonkylän koulun sisäilmaongelmien takia. Osa koulun oppilaista on jäänyt tulematta kouluun. Vanhemmat vaativat vuonna 1957 valmistuneen Kirkonkylän koulun tilalle uutta koulua. Kunta on remontoinut koulua vuosina 2011-2013. Peruskorjauksen yhteydessä koulun yhteyteen rakennettiin laajennus, joka tarjoaa uudet luokkatilat 5-6-luokkalaisille. Remontin valmistuttua kiinteistössä kuitenkin ilmeni sisäilmaongelmia. Syksyn aikana on tehty ilmanvaihdon mittaus- ja säätötöitä sekä rakenteiden tiivistyskorjauksia.

Muhoksen kunnan tekninen toimi on kartoittanut mahdollisia väistötiloja. Kunnalla ei ole tarjota väistötiloja välittömästi ja rakennettavien väistötilojen toimitusajat ovat noin neljä kuukautta sopimuksesta. Väistötilojen käyttöönotto olisi mahdollista ensi vuoden syyslukukaudella.

Uudisrakentaminen ja korjaus ovat edelleen mahdollisia. Tekninen lautakunta esittää, että päätökset asiassa tehdään rakennuksen ja ilmanvaihdon perusteellisten tutkimusten jälkeen. Laajat tutkimukset aloitetaan tammikuussa.

Lue myös: Muhoksen Villassa valmistuu villavaatteita päästä varpaisiin

Kilpailut

Uusimmat