Kuva: Jussi Häkkilä

Neljää oululaismiestä epäillään osallisuudesta murhaan

03.12.2018 16:31 - Jussi Häkkilä

Oulun käräjäoikeus on tänään vanginnut kaksi oululaista miestä epäiltynä osallisuudesta murhaan.

Oulun käräjäoikeus on tänään vanginnut kaksi oululaista miestä epäiltynä osallisuudesta murhaan. Käräjäoikeus on jo aiemmin vanginnut yhden miehen samaan rikoskokonaisuuteen liittyen. Poliisi epäilee, että tekoon liittyy myös neljäs henkilö, joka on aikaisemmin vangittu toiseen rikosasiaan liittyen.

Epäilty henkirikos tuli ilmi tutkittaessa ilmoitusta kadonneesta henkilöstä. Ilmoitus kadonneesta tehtiin viime kuun alussa. Tutkinnassa ilmi tulleiden seikkojen johdosta asiaa alettiin tutkia murhana. Epäilty teko on tapahtunut lokakuun alussa Oulussa.

Kaikki epäillyt ovat nuorehkoja oululaisia miehiä. Teosta epäillyt ovat kiistäneet osallisuutensa henkirikokseen.

Epäiltyä henkirikosta tutkitaan murhana, sillä esitutkinnan tämän hetkisen tilan perusteella kyseessä on ollut etukäteen suunniteltu teko. Epäillyillä on aikaisempaa rikoshistoriaa, mutta teko ei liity järjestäytyneeseen rikollisuuteen. Poliisilla on käsitys teon motiivista, mutta motiivia tai teon yksityiskohtia ei vielä kerrota julkisuuteen tutkinnan turvaamiseksi.

Poliisi epäilee, että henkirikoksen uhrin ruumis on kätketty teon jälkeen. Poliisi on tehnyt maastoetsintöjä vainajan löytämiseksi ja etsintöjä jatketaan lähitulevaisuudessa.

Poliisi pyytää myös yleisön apua teon selvittämiseksi.

Uhria on kuljetettu tummassa Audi A6 -merkkisessä henkilöautossa Tuirasta Oulun koillispuolelle maasto- tai soramonttualueelle, jossa henkirikos on tapahtunut.

Poliisi pyytää kansalaisia ilmoittamaan asiaan mahdollisesti liittyvistä havainnoista Oulun poliisin vihjenumeroon 0295 416 194 tai sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.oulu@poliisi.fi.

Lue myös: Mies vangittiin epäiltynä taposta Pulkkilassa

Kilpailut

Uusimmat