Kuva: Jussi Häkkilä

SSAB:n Raahen tehtaan kakkosmasuunin korjaus varmistui

06.11.2018 13:44 - Jussi Häkkilä

SSAB:n Raahen tehtaan kakkosmasuunin korjaus vuonna 2020 on varmistunut. Ykkösmasuunin korjaus alkaa suunnitellusti ensi kesänä.

SSAB:n Raahen tehtaan kakkosmasuunin korjaus vuonna 2020 on varmistunut. Ykkösmasuunin korjaus alkaa suunnitellusti ensi kesänä. Nyt päätettyjen investointien arvo on yhteensä noin 340 miljoonaa Ruotsin kruunua. Välikorjaukset ovat suunniteltuja ja masuunien elinkaareen kuuluvia normaaleja toimenpiteitä.

Kakkosmasuunin pesän tulenkestävä vuoraus uusitaan ja samalla tehdään muita huoltotöitä, joilla turvataan raudantuotanto tuleviksi vuosiksi ja lisätään työntekijöiden turvallisuutta.
Suunnitelman mukaan Raahen ja Ruotsin Luulajan masuunit korvataan valokaariuuneilla vuosina 2030-2040. SSAB:n tavoite on olla täysin fossiilivapaa vuoteen 2045 mennessä.

Masuunien välikorjauksen lisäksi Raahen tehtaalle on tehty toinen investointipäätös, jolla varmistetaan tehokas raudantuotantoprosessi. Masuuneille uusitaan moottoripuhallin, joka puhaltaa ilmaa raudantuotantoprosessiin.

Lue myös: SSAB:n tulos ja liikevaihto kohenivat

Kilpailut

Uusimmat