Kuva: Oulun kaupunki

CircVol -hanke edistää kestävää kaupunkikehitystä ja liiketoimintaa

22.10.2018 14:18 - Jussi Häkkilä

Turku Science Park Oy:n koordinoimassa CircVol-hankkeessa Oulu, Turku, Tampere, Helsinki edistävät yhdessä kiertotalouden mukaista liiketoimintaa.

Turku Science Park Oy:n koordinoimassa CircVol-hankkeessa Oulu, Turku, Tampere ja Helsinki edistävät yhdessä kiertotalouden mukaista liiketoimintaa. Oulusta mukana hankkeessa ovat Oulun ammattikorkeakoulu ja Oulun kaupunki. Hankkeella haetaan ratkaisuja teollisuuden sivuvirtojen ja maamassojen parempaan hyödyntämiseen.
Oulussa hanke keskittyy Kiimingin Välimaalle sijoittuvan uuden kiertotalousalueen toimintamallin suunnitteluun ja alueen kehittämiseen. Tavoitteena on mahdollistaa kiertotalousalan liiketoimintaa tarjoamalla monipuolisia sijoittumispaikkoja alan toimijoille. Toiveena on, että Välimaan alueelle sijoittuvat toimijat löytävät keskinäistä synergiaa ja luovat uusia palvelukokonaisuuksia ja uusiotuotteita. Kiertotalousalue mahdollistaa resurssiviisauden huomioonottamisen myös Oulun seudun rakennushankkeissa, kun palvelut tulevat saataville järkevien kuljetusyhteyksien päähän.
Oulun ammattikorkeakoulussa selvitetään lisäksi nonfood-kasvien ja kierrätysmateriaalien käyttöä maisemoinnissa, biometaanin käytön mahdollisuuksia kuljetus- ja energiantuotantoratkaisuissa, hyperspektrikuvauksen käytettävyyttä haitta-aineiden tunnistamisessa sekä teollisuuden sivuvirtojen käyttöä vesiensuojelurakenteissa.

Lue myös: Kiertotaloutta edistäviä tekoja palkittiin -kunniamaininta Rovaniemelle

Kilpailut

Uusimmat