Kuva: Lumo Light Oulu Oulun tapahtumapalvelut

Lumo-viikonlopun aikana yli parikymmentä valokohdetta Oulun keskustassa

17.10.2018 12:31 - Jussi Häkkilä

Ensi kuun lopulla kuudetta kertaa Oulussa järjestettävä Lumo Light Festival keskittyy tänä vuonna yhteen viikonloppuun ja ydinkeskustaan.

Ensi kuun lopulla kuudetta kertaa Oulussa järjestettävä Lumo Light Festival keskittyy tänä vuonna yhteen viikonloppuun ja ydinkeskustaan. Kaikkiaan valotaidetta nähdään yli 20:ssa kohteessa. Mukana on jälleen useita esittäviä teoksia, joissa nähdään mm. flamencon ja tulen yhdistelmiä, balettia, teatteria ja musiikkia.
Kansainvälisiä pääteoksia on tänä vuonna kolme. Kauppakeskus Valkean Kesäkadulle kohoaa halkaisijaltaan seitsenmetrinen Museum Of The Moon. Kirkkokatu 9:n pysäköintialueella nähdään belgialainen Skeleton Dance -luurankotanssi, ja Oulun tuomiokirkon torni kiedotaan rakkauden myrskyyn Sturm Der Liebe -teoksella.
Näkyvin pysyvistä valokohteista on Kaupunginojan puistovyöhykkeen eli Plaanaojan varren valaisu Lyötynpuistosta Pokkisenpuistoon. Idea pohjautuu puistojen alkuperäiseen tarkoitukseen estää tulipalojen leviäminen kaupungin sisällä.
Festivaali palaa jälleen myös tutulle tapahtumapaikalle Madetojan puistoon, jossa nähdään valoteos Initium. Valoinstallaatioistaan tunnetun Flowers of Life -kollektiivin teoksessa on suuria ultravalokukkia ja ääntä.
Uutta tänä vuonna on laajemman kaupunkiyhteisön mukaantulo. Coronaria Silmäsairaala toteuttaa julkisivuvalaistuksensa yhteistyössä Oulun sarjakuvafestivaalin kanssa Sammakkotalossa. Lehto Asunnot puolestaan valaisee keskustassa sijaitsevia työmaitaan. Lisäksi Lumo Menussa on mukana useita ravintoloita, jotka tarjoavat festivaaliyleisölle omia erikoisuuksiaan.
Lisäksi ovat mukana aluetapahtumat Martinniemessä ja Oulunsalossa. Myös Sanginsuun pieni kyläkoulu juhlavalaistaan 90-vuotisjuhlavuoden kunniaksi.

Lue myös: Oulun Lumo-valofestivaalilla 150 000 kävijää

Kilpailut

Uusimmat