Kuva: Jussi Häkkilä

Oulun aikuisväestön mielenterveys- ja päihdepalveluiden kustannukset suurten kaupunkien keskitasoa

02.10.2018 10:30 - Jussi Häkkilä

Oulun aikuisväestön mielenterveys- ja päihdepalveluiden kustannukset ovat suurten kaupunkien keskitasoa, kun kustannukset suhteutetaan aikuisväestön määrään.

Oulun aikuisväestön mielenterveys- ja päihdepalveluiden kustannukset ovat suurten kaupunkien keskitasoa, kun kustannukset suhteutetaan aikuisväestön määrään. Oulussa mielenterveys- ja päihdepalveluiden tarvetta lisää väestön sairastavuus sekä osaltaan myös huono työllisyystilanne. Erikseen tarkasteltuna Oulun päihdepalveluiden kustannukset vertailukaupungeista olivat matalimmat, kun taas Oulun mielenterveyspalvelut kustannukset toiseksi suurimmat suhteessa aikuisväestön määrään.

Mielenterveys- ja päihdepalveluiden kehittämisen painopiste on Oulussa matalan kynnyksen palveluissa. Asiakkaan tulee päästä palveluihin oman hyvinvointikeskuksensa tai muun peruspalvelun kautta. Uusia ajankohtaisia kehittämistoimenpiteitä ovat mm. Byströmin nuorten palveluissa tämän kuun alusta alkanut päihdetyöntekijän vastaanotto ja parhaillaan meneillään oleva kokemusasiantuntijoiden kouluttaminen. Oulun kaupunki ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri ovat myös tiivistäneet yhteistyötä asiakkaiden hoito- ja palveluketjujen parantamiseksi.  
Espoo, Helsinki, Oulu, Tampere, Turku ja Vantaa vertailevat sosiaali- ja terveyspalveluitaan vuosittain.

Lue myös: Coronaria laajentaa Pohjois-Suomessa nuorten mielenterveystyöhön

Kilpailut

Uusimmat